Posao ledolomcima otežavaju sante duge nekoliko stotina metara

Veći od dva mađarska ledolomaca koji juče nije uspeo da se probije kroz barijeru u daljskoj krivini, od jutros je ponovo u akciji, dok je kod Novog Sada angažovan još jedan potiskivač.
On je juče trebalo da probije barijeru kako bi se oslobodio manji ledolomac i napravio koridor za par ledolomaca koji su usidreni u Apatinu. 
 
Brže napredovanje ledolomaca juče su sprečavale sante leda velike i po nekoliko stotina metara. Ledolomac je morao nekoliko puta da se vraća i razbija ih, kako se ne bi otisnule nizvodno i predstavljale opasnost za sve objekte nizvodno, uključujući i mostove.
 
Kada će mađarski ledolomci "Sečenji" i "VII" stići do Novog Sada i Beograda zavisi od današnjeg učinka ledolomca "Jegtoro 11". U međuvremenu, kod Novog Sada je i dalje aktivan potiskivač "Sloga".
 
"Potiskivač 'Sloga' koji je prethodnih dana proširio koridor između novosadskih mostova od juče propušta sante iz daljske krivine. Tokom popodneva i večeri u dva navrata pokrenuo je ledostaj koji se formirao između Žeželjevog i Varadinskog mosta u Novom Sadu. Pored 'Sloge', od juče je u pripravnosti još jedan potiskivač usidren nizvodno od Žeželjevog mosta. On će biti angažovan ukoliko se ukaže potreba. Potiskivač 'Sloga' dežura danonoćno, kao i osmatrači JVP 'Vode Vojvodine' koji se nalaze na kritičnim deonicama", navode u "Vodama Vojvodine".
 
U ovom preduzeću očekuju da će borbu sa ledom produžiti izuzetno niske temperatura, zbog čega će se povećati količina leda na rekama.
  • Georg

    22.01.2017 09:50
    Rusi nam poklanjaju 15 ledolomaca, samo treba ih izvadimo sa dna volge !!!
  • Millos

    22.01.2017 08:00
    Prodaja
    I Vojvodina je opet u sastavu Madjarske drzave.
  • antirusofil

    22.01.2017 07:41
    Ova vest samo potvrdjuje ulogu koju ova drzava ima kao neprikosnoveni lider regiona .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti