Policija protestuje zbog pretučenog žandarma 6. februara

Sindikat srpske policije protestovaće u ponedeljak, 6. februara, ispred zgrade suda u Novom Sadu zbog pretučenog kolege, novosadskog žandarma Borisa Jevrosimova.

Mile Lazarević ispred tog sindikata kaže za 021.rs da protestom žele da, izmešđu ostalog, ukažu na blagu kaznenu politiku napada na policiju i ohrabre pravosuđe da počne da radi svoj posao.

"Svesni smo i vidimo da kriminalci više ne prezaju da napadnu čak i naoružane policajce, a svemu tome vidimo odgovornost u blagoj kaznenoj policiji. Protestom ispred suda želimo da ohrabrimo pravosuđe da konačno počnu rade svoj posao u punom kapacitetu. Svesni da im je neophodna podrška policije, da se i oni plaše sutra da prošetaju gradom. Ukoliko policajci daju obezbeđenje raznim kriminalcima, zaštićenim svedocima, estradnim zvezdama, pozivamo sudije i tužioce koji postupaju u takvim delima, a plaše se za svoju bezbednost, da slobodno zatraže obezbeđenje policije. Cilj skupa jeste pokušaj zaustavljanja dalje kriminalizacije društva i zaustavljanje nekažnjenih napada na policajce. Ne želimo da i dalje budemo glineni golubovi. Želimo da slobodno šetamo ulicama i sa svojom decom i da njihovim licima vidimo bezbrižan osmeh, a ne strah zbog posla kojim se tata ili mama bave", kaže on.
 
Lazarević dodaje da je pokazatelj da sistem ne funkcioniše to što su napadači uvek od ranije poznati policiji. "Činjenica da su napadači uvek lica sa bezbroj krivičnih prijava, uslovnih osuda, amnestija i raznih oslobađanje, govori da očigledno tu nešto ne funkcioniše", dodaje on.
 
Protest će početi u 11 časova i 55 minuta.
 
Podsetimo, žandarma su napali osuđeni narkodiler i njegov prijatelj, a sve su zabeležile kamere. Obračun je trajao nekoliko minuta, dok ga nije prekinula interventna policija. Napadači se nisu opirali hapšenju. Više u tekstu OVDE. Snimak napada možete pogledati OVDE. Skupštinski Savet za javni red, mir i bezbednost zatražio je danas da Novi Sad dobije još policajca i pojača preventivni rad kako bi se sprečili incidenti.
 
O obračunu koji je u toku između kriminalnih grupa na ulicama Novog Sada čitajte OVDE.
  • Ana

    31.01.2017 15:05
    Podrška
    Šokirana sam reakcijom grada i suda. Mi građani ovaj prostest podržavamo, i treba da se kriminalci ozbiljno osude i na maksimalne kazne. Ako brutalno napadaju službena lica, čemu mi građani da se nadamo. Ako se ne osuđuju to pokazuje samo da je u sprezi sud i kriminal, a onda i država. Onda je jasno da u dilovanju droge zajedno učestvuju.
  • VladaN

    31.01.2017 09:31
    @Salajcanin
    Pravi komentar. Da dodam, ne treba samo da protestuju, treba sve redom da pohapse.
  • lolo

    31.01.2017 09:21
    e pa braco terajte se, sada cete da glumite ludilo jer kao fol niste do sada znali te krimose, pa ajde da se igramo protesta... a 'bes mi sve ako i to nisu namestili kako bi dobili veca ovlastenja. postoji mnogo vise razloga zasto ne bi imao poverenje u njih, a jedva da mogu da prelomim zasto bi ih podrzao. pa ta mafija, to vam je bratija, znate se sa vrata klubova, sa njima talite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti