U Futoškom parku 85 novih klupa

U sklopu projekta sanacije Futoškog parka, koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine, ovih dana postavljeno je 85 novih klupa i 56 korpi za smeće.

Sav mobilijar izrađen je u stolarskoj radionici "Gradskog zelenila".

U preduzeću kažu i da je na Vidovdanskom naselju započeto uređenje zelenila u ulici Aleksandra Nevskog. Projektom je planirano krčenje samonikle vegetacije na površini od 382 m2, čišćenje zemljišta na 1.130 m2, kao i humuziranje plodnom zemljom koje je predviđeno u sloju od 15 centimetara. U okviru radova na sadnji planirano je da ulica bude obogaćena sa 10 sadnica piramidalnog jasena, tri divlja kestena, osam ukrasnih šljiva, sedam karagana, jednom katalpom, tri sorbusa i 15 komada carigradske leske. U pojasu duž ulice biće podignut travnjak površine 495 kvadratnih metara.

U Kaću, na površini između zgrade Hitne pomoći i pruge, radnici "Gradskog zelenila" završili su krčenje samonikle vegetacije i sadnju okruglastih formi bagrema, kao i ukrasnog šiblja. Radi se o površini od oko 4.700 m2 koja do sada nije bila u Programu redovnog održavanja i na kojoj se osim samonikle vegetacije nalazila i velika količina smeća koja je sada uklonjena.

Projekat u Kovilju koji je takođe finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a koji je upravo završen, obuhvatio je krčenje samonikle vegetacije, uklanjanje smeća, nasipanje plodne zemlje i sadnju 120 stabala vrba na površini uz kanal. Ovaj deo Kovilja meštanima je poznat kao "Hipodrom" i tu se tokom godine održava veliki broj manifestacija različitog tipa. Nove sadnice uz kanal imaće funkciju zaštitnog pojasa.

  • bata trlaja

    19.02.2017 15:22
    znam cenu klupa
    jedna klupa 50.000din bez pdv
  • baba

    18.02.2017 17:38
    prolece dolazi
    kad stigne vreme da se moze sedeti na klupama ostace ih ------ koliko ?
    rano su ih postavili
  • Arkadije

    18.02.2017 16:50
    Samo još da uklonite tone izmeta i proterate "savesne" vlasnike pasa !!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.