FOTO: Zakupci ostali u svojim lokalima, Kineski centar zatvoren, a "radi"

Iako je trebalo da radovi na preuređenju Poslovnog centra "Erker", takozvanog Kineskog tržnog centra otpočnu, to se ipak nije dogodilo, a deo radnika je ostao u svojim lokalima.
Međutim, najveći broj zakupaca prostora u ovom centru se iselio poslednjeg dana februara, dok je juče na posao došao samo deo radnika, koji su nastavili da posluju. Naime, glavni ulaz je zatvoren, kako piše zbog radova, ali su radnici istakli obaveštenje da je ulaz moguć sa druge strane poslovnog centra, te su mušterije ulazile kroz njega i pazarile. Tokom jučerašnjeg dana je intervenisala i policija, ali je ipak odlučeno da radnici koji su došli na posao ostanu na svojim radnim mestima. 
 
Ipak, iseljevanje se nastavilo i juče, ali postoje i oni radnici koji su nesnađeni.
 
"Vlasnik lokala je u inostranstvu i ne znam šta da radim. Veliki broj zakupaca je napustio tržni centar juče i to su bile suze. Ljudi ne znaju šta će da rade sa robom, jer nemaju gde. Tu su i Kinezi sa svojim porodicama, ni oni ne znaju šta da rade. Čekamo našeg advokata iz Beograda pa ćemo, nadam se, znati detaljnije šta bi trebalo da radimo. U svakom slučaju, ovo je katastrofa, ljudima je to jedini posao, neki imaju ugovore do 2025. i sve se to odjednom prekinulo zarad jednog velikog igrača", navela je za 021.rs jedna od zaposlenih u Kineskom tržnom centru, koja je raspremala svoje artikle. 
 
  
 
Podsetimo, zakupci lokala u ovom objektu su početkom februara saznali da će morati da se isele do 1. marta, kada bi trebalo da počne preuređenje tržnog centra u robnu kuću samouslužnog tipa. Umesto desetina zakupaca postojao bi samo jedan, koji dolazi iz Kine. Kako je nedavno rečeno za 021.rs, koncept se menja jer je postao neodrživ. 
 
"Vlasnici poslovnih prostora su odlučili da se pronađe novi dogovor i odlučili su se da umesto tržnog centra imamo robnu kuću sa većim asortimanom robe. Odliv zakupaca se dešavao jer se prodavala slična roba, tako da oni koji su spuštali cene, uspevali su da posluju, dok su drugi odlazili. Zakupci su obavešteni o tome da je došlo do raskida ugovora. Sada je malo neprijatna situacija i razumemo revolt zakupaca", poručio je menadžer objekta Aleksandar Savić.
 
Odluka o iseljenju nije naišla na odobravanje zakupaca, ali ni radnika, koji su angažovali advokati i najavili tužbu zbog nepoštovanja ugovora, o čemu možete čitati OVDE.
 
  
 
Na ulazu u tržni centar i dalje stoji obaveštenje u kojem piše da će tržni centar biti zatvoren od 1. marta najkasnije do 30. aprila zbog radova na platou unutar objekta. Ova odluka je, kako se navodi, doneta od strane Skupštine vlasnika poslovnih prostora Poslovni centar "Erker".
 
Nova robna kuća, prema planu, trebalo bi da počne sa radom krajem aprila.
  • /

    03.03.2017 08:29
    /
    pa sad , knjigovodstvena zarada nije olicenje ni srba

    ne mogu verovati da branite tajkuna.
    uostalom sta se cudim tako branite i onog iza galensa i iza radijatora a truje vas vise nego boja na kiineskim igrackama
  • dikac

    03.03.2017 08:05
    *
    @Evgenije
    jeste, ali tu "izgubljenu dobit" mora nekako dokazati. Kako? Npr preko dobiti prethodnih godina. Sta mislis kolika im je (iskazana, knjigovodstvena) dobit?
  • evgenije

    02.03.2017 21:43
    Ako neko ima ugovor o zakupu poslovnog prostora do 2025. godine i u njemu prodaje robu a neko ga istera nekoliko godina ranije onda bi taj neko tom nekom koga isteruje napolje tj. jednostrano raskida ugovor, morao da isplati svu zaradu koju bi zakupac imao do isteka ugovora a da je ostao u tom lokalu. To se u pravu zove nešto kao "izgubljena dobit".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti