Protest u ponedeljak zbog uništavanja parkića u Futoškoj

Građani nezadovoljni odlukom gradskih vlasti da se uništi parkić kako bi se proširila pumpa na uglu Braće Ribnikara i Futoške, pokrenuli su na fejsbuku stranicu "Sačuvajmo parkić u Futoškoj" i najavili prvu akciju.
Protest u ponedeljak zbog uništavanja parkića u Futoškoj
Foto: 021.rs

Kako saznaje 021.rs, građani planiraju da u ponedeljak, 8. maja, u 18 časova polepe nekoliko plakata oko parkića sa informacijom o tome šta se planira i da popričaju sa prolaznicima i komšijama kako bi javnost obavestili o, kako su naveli, "sramotnoj odluci".

Dodajmo i da na fejsbuk stranici stoji da je napravljena sa ciljem "sakupljanja i organizovanja svih koji za cilj imaju sprečavanje prodaje parkića na uglu Braće Ribnikar i Futoške".

Podsetimo, da je vest 021.rs da će Grad 10. maja prodati 1.500 kvadrata zelene površine u Futoškoj ulice prekoputa Kasarne "Arčibal Rajs", kako bi se proširila postojeća NIS-ova pumpa, izazvala veliki broj negativnih komentara i reakcija građana.

Novosađani su nezadovoljni jer se uništava još jedna zelena površina u Gradu, pri čemu je u promeni regulacionog plana prošle godine bilo predviđeno da pumpa ne bude proširena, nego da se zadrži parkić.

  • Neko iz mase

    08.05.2017 14:51
    Primer
    Da li ce i nas gradonacelnik ovako:
    http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/2765424-sinisa-mali-prihvatamo-zahteve-gradjana-nece-se-graditi-na-zelenim-povrsinama-u-blokovima-70a-i-44

    Ne znam da li sme ...
  • Ja

    07.05.2017 13:58
    Ljudi istrajmo u protestu! Tako smo spasli park kod z.stanice od dinosaurusa.spasena je I zelena povrsina kod muzeja! Organizujte prikupljanje potisa.
  • Горан

    07.05.2017 10:40
    Јавна добра нису на продају
    Бетмене навучем те на Робина, само јако!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti