Grad rebalansom pomaže novosadskoj školi oštećenoj u jučerašnjoj kiši

Grad Novi Sad putem rebalansa budžeta mogao bi da pomogne sanaciju OŠ "Svetozar Marković", koja je pretrpela veliku štetu u jučerašnjim padavinama.
Grad rebalansom pomaže novosadskoj školi oštećenoj u jučerašnjoj kiši
Foto: 021.rs
Naime, u ovoj osnovnoj školi juče su se obrušili delovi plafona u dve učionice na nadograđenom spratu. U školi je juče preostala nastava otkazana, kao i danas, a u toku dana biće poznato da li će osnovci koji pohađaju ovu školu sutra imati nastavu.
 
Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić naveo je za 021 da je na ovoj školi, kao i na svim školama koje imaju infrastrukturne probleme, da prijave iste Gradskoj upravi za obrazovanje kako bi se njihovi problemi našli pred odbornicima na donošenju rebalansa budžeta u junu. Jelić nije precizirao da li je Grad i na koji način u ovom trenutku reagovao da pomogne školi. Poznato je, doduše, da se direktoru "Tozine" Petru Narančiću juče javio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
021 nije uspeo da dođe do komentara direktora Narančića o aktuelnoj situaciji u školi.
 
Treba napomenuti da je rekonstrukciju OŠ "Svetozar Marković" još u vreme vlasti DS-a u Novom Sadu radio izvođač radova "Best izgradnja", koji je pobedio na tenderu tadašnjeg Ministarstva prosvete. Grad Novi Sad je te 2010/2011. godine učestvovao sa oko četiri miliona dinara u obezbeđivanju dokumentacije, a ukupni radovi koštali su više od 730.000 evra. Pokazuje se da radovi nisu bili dovoljno kvalitetni da izdrže malo jače padavine.
 
Podsetimo, Novi Sad su juče zahvatile obilne padavine, zbog kojih je grad bio paralisan, automobili i druga prevozna sredstva satima u saobraćajnom zastoju, a palo je duplo više kiše od količine koju gradska mreža može da primi. Zbog količine betona i nemogućnosti da se upije ogromna količina vode, najgore je prošla Detelinara. Više o jučerašnjim padavinama čitajte OVDE.
  • Ovca

    24.05.2017 20:00
    TITO
    Narančiću, zovi Josipa Broza da objasni kako se grade skole. Sto je on sagradio pre 40 godina jos stoji , a u boljem je stanju nego ovo sto ste pre 2 godine "nadogradili" . A za te novce se moglo mnogo više napraviti, samo da je otišlo na pravo mesto. Nikad više ljudi nećemo biti.
  • "Best izgradnja"

    24.05.2017 18:28
    "Best izgradnja"
    "Best izgradnja"poznata Jeliću
  • Djoko

    24.05.2017 14:52
    Ima I JOS
    U skoli na novom naselju je radjen krov kompletno,to je radila sadasnja vlast,dva meseca kasnije u skoli potop,moje dete je pomagalo da se izbaci voda iz skole,kazu da je i sala pod vodom skroz.Dok se korupcija i namestanje poslova ne iskoreni nema nama napretka,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti