Završeni Dani američke kulture u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i amabasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Nj. E. Kajl Skat posetili su izložbu skica murala u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine povodom završnice manifestacije "Dani američke kulture u Novom Sadu".
Završeni Dani američke kulture u Novom Sadu
Foto: 021

Cilj manifestacije, koja se odvijala tokom maja uz podršku Grada Novog Sada i Ambasade SAD, bio je povezivanje američke i srpske kulture kroz razmenu umetničkih iskustava, prezentaciju praktičnih radova i međusobno upoznavanje umetnika obe države, ali i upoznavanje građana Novog Sada sa njihovim stvaralaštvom.

"Ovim projektom, koji je prikazao više aspekata američke kulture, napravljen je novi iskorak u saradnji Novog Sada i ambasade SAD. Nadam se da će takav koncept u narednim godinama biti još razvijeniji i da će naši odnosi biti na još višem nivou. Zaintersovani smo da Američki kutak u Novom Sadu dobije novi, bolji prostor za rad i da bude vidljiviji građanima Novog Sada", naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Američki i novosadski umetnici su kroz šest različitih pravaca u vidu radionica i tribina razmenjivali iskustva i javno predstavili novonastale radove građanima Novog Sada na javnim lokacijama.

Gradonačelnik i ambasador pogledali su mural na Bulevaru Mihajla Pupina koji je delo devet studenata Akademije klasičnog slikarstva u sklopu Univerziteta Edukons, pod vođstvom poznate američke slikarke murala Džil Rotenberger. Reč je o svojevrsnom prikazu velikana raznih oblasti kulture, kao i crtanih i strip-junaka, naučnika i drugih poznatih ličnosti, koji su umetnici poklonili Novosađanima u okviru akcije koja je simbolično nosila naziv "Heroji grada". Više o ovom muralu možete pročitati OVDE.

  • Mile

    29.05.2017 19:28
    Ovim putem bih zeleo da pozovem sve stanovnike Novog Sada, a narocito Novog Naselja, da podrze grupu na facebook-u, za uredjenje deponije na Satelitu ( Satelitska Deponija ) i da se ukljuce kako god mogu, da pokusamo zajedno da resimo veliki problem.
    Hvala na razumevanju i podrsci ..
  • Anglista

    27.05.2017 14:35
    Molim vas da ubuduće povedete računa da anglosaksonska imena i prezimena na našem jeziku pišete kako treba.

    Prezime ambasadora SAD u našoj zemlji piše se Scott, te se jedino može na našem jeziku pisati i izgovarati: Skot.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti