Jelić: Osnivamo Pokret obnove Kraljevine Srbije, podrška Vučeviću

Bivši članovi i funkcioneri Srpskog pokreta obnove, koji su isključeni iz stranke nakon saopštenja da su nezadovoljni istupima predsednika SPO Vuka Draškovića, u Novom Sadu će početi da prikupljaju potpise za novi pokret.
Ceo Gradski odbor SPO sa članstvom, kao i 40 odbora u Srbiji, pristupiće stranci u osnivanju - Pokretu obnove Kraljevine Srbije, nakon što su 3. juna isključeni iz SPO odlukom predsedništva.
 
"Borićemo se za obnovu moderne evropske Kraljevine Srbije, decentralizaciju vlasti u Srbiji, negovanje tradicionalnih vrednosti u našem društvu, a na ekonomskom planu liberalnu ekonomiju i čvrsto vezivanje za Evropsku Uniju i ustrojstvo naše države po modelu najrazvijenijih zemalja zapadnog sveta", rekao je ovim povodom bivši predsednik Gradskog odbora SPO Novi Sad Vladimir Jelić.
 
Pokretu obnove Kraljevine Srbije pristupiće i sva tri odbornika SPO iz Novog Sada, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i direktori javno-komunalnih preduzeća koji su do sada bili članovi SPO.
 
"Nije nas iznenadila odluka Predsedništva SPO, jer ovo telo ne predstavlja nikoga u stranci i birano je od strane predsednika lično, za razliku od Glavnog odbora koji je izabralo članstvo. U donošenju ovakve odluke predsednika SPO, preovladao je njegov strah od članstva i zato sednicu Glavnog odbora nije zakazao, nego umesto toga nas protivstatutarno isključio. Pokret obnove Kraljevine Srbije nastaviće da podržava gradonačelnika Miloša Vučevića u njegovim nastojanjima da reformiše javno-komunalnog sektor, otvori nova radna mesta za nezaposlene sugrađane, kao i da unapredi komunalnu infrastrukturu za prigradska naselja i izjednači uslove života građana u urbanim sredinama i prigradskim naseljima", dodao je Jelić, navodi se u saopštenju.
 
Odlukom Predsedništva, iz Srpskog pokreta obnove isključeni su Žika Gojković, Zoran Milenković i Mirko Čikiriz, bivši potredsednici SPO, Vladimir Jelić, bivši član Predsedništva SPO, kao i Nenad Tomašević, zamenik predsednika Izvršnog odbora SPO, Goran Ivančević, potpredsednik Izvršnog odbora SPO, Slavoljub Saša Ivković, član Izvršnog odbora SPO, Vlatković Dragoslav Dragan, predsednik Promotivnog IO SPO i Boban Tolić, član IO SPO, kao i ostalih 33 funkcionera stranke koji su tražili sazivanje sednice Glavnog odbora SPO.
 
Prikupljanje potpisa za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije počinje sutra u Novom Sadu, u Radničkoj 20 u 11 časova.
  • /

    08.06.2017 22:02
    /
    Interesantno gledište. Ipak nije. Srpska Vojvodina (Srpsko Vojvodstvo, Srpska Vojvodovina, Vojvodovina Srbija) se pripojila matici Srbiji 25. novembra 1918. na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu. Kada je 1. decembra osnovana Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, Srpska Vojvodina je, kao severni deo Srbije, postala deo Kraljevine. Pozdrav.
  • Maca

    08.06.2017 11:05
    Jelića od cele monarhije jedino zanima provizija.
  • nb

    08.06.2017 07:48
    krajnje je vreme da se neko pozabavi pravom i pravdom u ovoj napacenoj zemlji, kako bi se ovakvi (koji koriste ideologiju za zgrtanje para) konacno zatvorili na duzi period i pokazali mladima da od kriminala nema vajde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.