Dečija bolnica dobija najsavremeniju magnetnu rezonancu

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine po prvi put će dobiti najsavremeniju magnetnu rezonancu čiju će kupovinu finansirati AP Vojvodina.
Dečija bolnica dobija najsavremeniju magnetnu rezonancu
Foto: 021.rs
"Pokrajinska vlada je u sredu usvojila amandman na budžet kojim je predviđeno izdvajanje 100 miliona dinara za nabavku magnetne rezonance i od dana stupanja na snagu novog budžeta traje procedura za nabavku magnetne rezonance. U ovom trenutku takav savremeni aparat neće imati niko u Srbiji", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Fondacija "Magnet za ljubav", koja je do sada prikupljala od donatora sredstva za kupovinu prvog dijagnsotičkog aparata za Dečju bolnicu, prihvatila je da Pokrajinska vlada snosi komplet troškove nabavke magnetne rezonance. Fondacije će od prikupljenog novca nabaviti dodatnu opremu bez koje rezonanca ne može da radi.
 
Kako bi novi dijagnostički aparat bio upotrebljiv u potpunosti potrebno je i da izgradi objekat sa posebni standardima od 200 kvadratnih metara. Projekat objekta je završen, nalaziće se između Dečje bolnice i Klinike za stomatologiju KCV. Izgradnja će koštati između 15 i 20 miliona dinara, a finansiraće se iz pokrajinskog budžeta.
  • Sale NS

    19.06.2017 06:20
    Preterano
    Ne mogu reći da se baš razumem u ove stvari ali bih se kladio da sam negde pročitao da se aparati za magnetnu rezonancu postavljaju podosta udaljeni jedni od drugih - npr. jedan grad, jedan aparat ! Valjda zbog velikog zračenja ili tako nešto. Opet, koliko znam, sa ovim u dečijoj bolnici, imaćemo 3-4 mgneta u nekih 500 m (privatni na Futoškom putu, privatni kod parkinga, jedan unutra u krugu KCV i sada ovaj u Dečijoj). Kad tome dodamo onaj u Kamenici, pa onaj u Cvijićevoj to mu dođe 6 komada u Novom Sadu ! Zar to nije previše ?
  • ruzno iskustvo

    17.06.2017 08:40
    @Najbolja na svetu

    Upravo tako . Daleko je vaznije da onaj ko radi sa novim aparatima dobro to radi.
  • dr Petrovic

    17.06.2017 07:50
    a nije predvidjeno?
    A kada se zidala decija poliklinika, jel bilo tesko da se nazida:
    Podzemni kolski ulaz
    sprat za dijagnostiku
    dva sprata za polikliniku i male intervencije
    ?
    Pa sta sam govorio?
    A da se od tih para renovira i napravi gradska bolnica od kasarne koja zvrji i koja je 500m od decije bolnice i da se koristi jedan MR u oba slucaja?
    Opet nema ko da misli?
    Ovde vazi samo: ugradnja , ugradnja, ugradnja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti