FOTO: Rupe na pločniku na Pozorišnom trgu, umesto pločama, krpe asfaltom

Pločnik na Pozorišnom trgu, ispred Srpskog narodnog pozorišta, i dalje je ruiniran, a rupe na njemu će za sada biti samo zakrpljene.
FOTO: Rupe na pločniku na Pozorišnom trgu, umesto pločama, krpe asfaltom
Foto: 021.rs
JKP "Put" juče je počelo da niveliše pešačku zonu na delu od Uspenske crkve do Apolo centra. Umesto mermernim pločama, rupe na pločniku se saniraju tako što ih popunjavaju asfaltom. Danas će se nastaviti radovi, na prilazu Uspenskoj crkvi i prolazu između SNP-a i crkve.
 
Ovo nije prvi put da se na ovaj način rešava višegodišnji problem pločnika na Pozorišnom trgu. Na to se neretko žale i sami Novosađani. Kako smo pisali, pre samo mesec dana, kako je objavio hroničar grada Zoran Knežev, jedna starija Novosađanka povređena je nakon što je zapela o jednu od odlomljenih ploča. 
 
Podsetimo, u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije su nedavno za 021.rs rekli da je za uređenja potrebno da se sprovedu aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije po kojoj bi se ono realizovalo.
 
  
 
"Međutim, pre toga je potrebno sprovesti urbanističko-arhitektonski konkurs, s obzirom na činjenicu da se Pozorišni trg nalazi u obuhvatu Starog gradskog jezgra grada Novog Sada, urbanom fragmentu koji uživa kako urbanističku, tako i zaštitu kulturnog dobra. Pre renoviranja neophodno je sprovođenje arhitektonskog konkursa", kazali su u Upravi.
 
Ono što je poznato, a što je navedeno u Strategiji razvoja grada do 2020. godine, jeste da je za renoviranje ovog prostora potrebno izdvojiti između 140 i 150 miliona dinara. Ipak, u gradskoj kasi za to trenutno nema novca, zbog čega je sasvim izvesno da se u ovoj godini plato ispred SNP-a neće renovirati.
 
  
 
Po nekim novim dokumentima, renoviranim Pozorišnim trgom građani bi mogli da šetaju kroz dve-tri godine. Gradski čelnici očekuju da renoviranje počne 2019. godine, verovatno kako bi Novi Sad potpuno spreman dočekao 2021. kada će biti Evropska prestonica kulture.
  • Lopov do lopova

    03.07.2017 23:01
    Pre nego što i ovaj mermer završi u nečijoj vikendaji, ako može informacija gde je ona silna klinker cigla pored riblje pijace isparila. Pretpostavljam da se pokvarila posle toliko upotrebe pa su morali da je zamene asfaltom.
  • kk

    03.07.2017 10:34
    Jeza !!! Nestalo behatona ?
  • Sale NS

    01.07.2017 06:32
    Bilo je rešenja
    Vreme je da se makar razmisli o jednom starom predlogu od pre oko 25 godina koje kaže.: skinuti sve kamene ploče sa fasade SNP-a i postaviti na "pod" umesto ovih, sada već raspalih rozikastih ploča koje su od samog starta bile nekvalitetne. Time bi se upotrebio dobar kamen sa fasade za pločnik, a na fasadu stavilo nešto primerenije, makar i montažno, što se uklapa u arhitektonsku okolinu i što asocira na svetski izgled pozorišta (umesto ovog tenka). E TO JE REŠENJE !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti