Izgradnja socijalnih stanova u Veterniku kreće na proleće 2018.

Izgradnja 276 stanova u Ulica vojvode Putnika u Veterniku, prema informacijama iz Komesarijata za izbeglice i migracije, trebalo bi da počne na proleće sledeće godine.
Izgradnja socijalnih stanova u Veterniku kreće na proleće 2018.
Foto: 021.rs
U Komesarijatu kažu da je izbor korisnika u završnoj fazi, a u toku je i projektovanje stanova, odnosno zgrada.
 
Predviđeno je da korisnici nakon šest meseci korišćenja stana pod zakupom, stiču pravo na njegov otkup, pod uslovima povoljnijim od tržišnih i po propisima o stambenom zbrinjavanju izbeglica. Na javni poziv raspisan prošle godine, koji je trajao mesec dana, prijavilo se 695 najugroženijih izbegličkih porodica.
 
Gradnja stanova u Veterniku spada u potprojekat 5 Regionalnog stambenog programa, koji se sprovodi istovremeno u 27 jedinica lokalne samouprave. Njime je predviđeno da ukupno bude izgrađeno 1.267 stanova.
 
Inače, zaključno s 1. julom ove godine, u Novom Sadu je registrovano 21.445 izbeglica. Oni, kao i 29.781 ljudi koji su u međuvremenu uzeli državljanstvo Srbije, imaju pravo da se prijavljuju na programe stambenog zbrinjavanja, s tim što su ti programi prvenstveno namenjeni najugroženijim socijalnim slučajevima, obolelima, kao i porodicama koje su izgubile svoje najbliže u ratu, a pri tom nemaju nigde trajno rešeno stambeno pitanje.
  • VladaN

    21.08.2017 08:57
    Veternik?
    Koje su preostale 26 jedinice lokalne samouprave?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti