FOTO: Vozovi u januaru, automobili na proleće preko Žeželja

Mada radovi na Žeželjevom mostu kasne zbog vodostaja Dunava koji utiče na navlačenje lukova, očekuje se da u novembru prvi pešaci i biciklisti pređu preko mosta, da u januaru krenu vozovi, a tokom proleća i automobili kada se završe pristupne saobraćajnice.
FOTO: Vozovi u januaru, automobili na proleće preko Žeželja
Foto: 021.rs

Na gradilištu koje su obišli ministarka građevine Zorana Mihajlović i pokrajinski premijer Igor Mirović trenutno radi 180 radnika i navlače se lukovi mosta. Mirović je naveo da kao Novosađanin nije zadovoljan dinamikom radova, ali da postoje značajni napori izvođača da se sve prepreke prevaziđu.

- U tehničkom smislu jedan luk polako klizi ka centralnom stubu, a početkom oktobra trebalo bi da krene i sa druge strane. Sada imamo kašnjenje od tri do pet nedelja. Radi se i nema nikakvih problema da se most završi. Ostala nam je trka s vremenom i strpljenjem Novosađana i za nekoliko nedelja Dunav će biti premošten - naveo je Mirović.

Ministarka Zorana Mihajlović ponovila je da nema problema na gradilištu i da se kasni zbog vodostaja Dunava.

- Nije u pitanju problem niti greška izvođača, već vodostaj Dunava. Zato smo pomerili dan početka navlačenja lukova, jer nismo mogli da utičemo na vodostaj - navela je ministarka. Prilikom obilaska gradilišta saopšteno je i da su počeli radovi na izgradnji pristupnih puteva sa novosadske strane, a da će narednih dana početi i u Petrovaradinu.

  • Petrovic Mladen

    05.09.2017 03:04
    Kaznu radna inspekcija odmah da da bez kacige na gradislistu. Ja kao Site manager ih nikad nebi pustio da dodje neznam ko. Kazna rigorozna da zapamte da bez radnih zastitnih cipela kacige naocala rukavica NEMA ULASKA NA GRADILISTE.
  • PERICA

    04.09.2017 16:38
    #######
    Zorana,Kiša je pala! Šta sada sa navlaćenjem!?
  • диплинг

    04.09.2017 13:15
    нејасно
    Како ће се преко моста који је у изградњи (граде се коловози, пруга са контактном мрежом, цевовод сирове воде, осветљењење, сигнализација и сл.) да се одвија пешачки и бициклистички саобраћај? Ко је тај који ће пре употребне дозволе да дозволи (делимичну) употребу моста? Није ми баш најјасније...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti