Proširuje se Bate Brkića do Futoškog puta, Japanci uređuju deo novonaseljskog parka

Radovi na Sentandrejskom putu i mostu počeće početkom 2018. godine, a narednog leta biće proširena i Ulica Bate Brkića, ka Futoškom putu.
Proširuje se Bate Brkića do Futoškog puta, Japanci uređuju deo novonaseljskog parka
Foto: 021.rs

Ovo su samo dve investicije koje gradonačelnik Miloš Vučević očekuje u narednim mesecima. On se nada da će do kraja godine imati raspisan tender i potom potpisan ugovor o radovima na proširenju Sentandrejskog puta, vrednosti oko 800 miliona dinara u prvoj fazi. U vezi sa finansiranjem ovog projekta nedavno su održani sastanci predstavnika Grada sa "Putevima Srbije" i Pokrajinskom vladom koji su sufinansijeri.

Vučević za portal 021 navodi da će se proširenje Sentandrejskog puta raditi paralelno sa projektovanjem novog mosta, blizanca postojećeg Sentandrejskog mosta, a već je raspisana nabavka za rekonstrukciju postojećeg mosta, što zajedno finansiraju Grad i Republika.

Gradonačelnik kaže da napreduju radovi na zgradi Hitne pomoći, kao i da očekuje da vrlo brzo budu nastavljeni radovi na Muzičko-baletskoj školi. On najavljuje i da će 2018. godine biti rađeno proširenje Ulice Bate Brkića, parterno uređenje dela centra grada i da će biti završena Centralna kuhinja Radosnog detinjstva. 

"Završeno je sređivanje imovinsko-pravnih odnosa oko Ulice Bate Brkića i mislim da ćemo sledećeg leta početi da je proširujemo. Radi se projekat uređenja centra, Trga slobode, Pozorišnog trga i Ulice kralja Aleksandra. Nadam se da ćemo zajedno sa Pokrajinom sledeće godine krenuti sa svim tim radovima, od kojih bi prvi na red za sređivanje došao Pozorišni trg. Grad je spremio i pare za poslednju fazu izgradnje Centralne kuhinje u vrednosti od 50 miliona dinara, a Pokrajina će sledeće godine dati još 50 miliona dinara da se taj objekat konačno završi", naveo je Vučević za 021.

Gradonačelnik je dodao i da su za lokalnu vlast važni imovinsko-pravni odnosi u pogledu izgradnje višespratne garaže u Šafarikovoj ulici. On je pojasnio da tu postoji "ekstremno komplikovana situacija" gde su od šest nekretnina, četiri opterećene sa više hipoteka što znatno otežava otkup.

Vučević se nada i skorom rešavanju imovinsko-pravnih odnosa oko zemljišta na potezu od Bulevara Jovana Dučića do Ulice Dragoslava Srejovića, gde će biti izgrađena saobraćajnica koja će biti još jedan spoj Novog naselja i Veternika, i rasteretiće futoški pravac.

Grad je pred otkupom zemljišta za X i XI polje kako bi se proširilo Gradsko groblje, kao i zemljišta za proširenje Petrovaradisnkog groblja na Mišeluku. Od investicija koje slede Vučević je pomenuo i gradnju novog parka između Novog naselja i Detelinare, navodeći da su pred dogovorom sa Japanskom amabasadom koja je zainteresovana da uredi deo parka.

"Počinjemo da gradimo park i na pragu smo da se dogovorimo sa Japanskom ambasadom da u delu budućeg parka naprave japanski park", objasnio je Vučević.

On je dodao da Grad radi na uređenju novog Rasadnika "Zelenila" na Temerinskom putu, a uskoro će biti započeto uređenje Kameničkog parka, što je projekat koji sa po 35 miliona dinara finansiraju i Grad i Pokrajina.

  • Путник

    13.09.2017 19:59
    Вратити трамвај у Нови Сад. Осим ватрогасцима и колима хитне помоћи, свим осталим моторним возилима ограничити приступ ширем центру града.

    Имао сам једну од ретких прилика да јуче изађем раније са посла, шокирао сам се кад сам видео каква је гужва у 16.00 у центру града. Полако почињемо да личимо на Београд.
  • Darko

    12.09.2017 10:36
    Groblje nije na Miseluku nego na Trandzamentu.
  • Tata Ikun

    12.09.2017 10:07
    Ovo su sve dobre stvari koje se planiraju, ne može se reći. Ali se mora reći da je Novi Sad toliko prljav, neuredan i zarastao u korov, da je to stvarno poprimilo razmere katastrofe. Nikad, ponavljam nikad nije bio prljaviji u novijoj istoriji. Za vreme nemaštine 90-tih je bio dvostruko čistiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti