Uspeh novosadske kompozitorke na takmičenju u Švedskoj

Kompozicija "Aurori El" novosadske kompozitorke Ane Kazimić (1985) izabrana je na nedavno održanom Festivalu za mlade kompozitore u Švedskoj među pet najboljih.
Pokrajinski sekretar za kulturu Miroslav Štatkić ukazuje da je to veliki uspeh, jer je konkurencija bila oštra, a žiri su činili svetski poznati kompozitori.
 
"Posebno je iskustvo kada se mladi ljudi nađu pred žirijem u čijem sastavu između ostalih sede i profesor - kompozitor svetskog glasa Kšištof Penderecki i Sven David Sanstrom koji je najpoznatiji švedski kompozitor. To nagradi daje dodatni sjaj", rekao je Štatkić.
 
"Najbolje kompozicije izvodila su dva simfonijska i jedan kamerni orkestar. Dodatno zadovoljstvo mi je pričinilo to što se u odabiru kompozicija od nas tražila pojednostavljenost dela i te nijanse su odlučile pri izboru najboljih", navela je Ana Kazimić.
 
Ona je doktorske studije kompozicije završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Zorana Erića.
  • Roman Bezenšek

    17.09.2017 17:36
    Koleginica
    Išla je samnom u srednju.
  • nk

    15.09.2017 23:46
    Cestitke
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti