FOTO: Počelo oslikavanje reni bunara muralima

JKP "Vodovod i kanalizacija" započelo je oslikavanje muralima svih šest reni bunara na Sunčanom keju, od Filozofskog fakulteta do Štranda.
"S obzirom na to da su reni bunari neposredna zona zaštite i da je okolina bila zapuštena, odlučeno je da se projektom muralizacije reni bunara dobije jedan potpuno uređen prostor. Izabrano je konceptualno rešenje odnosno da svi reni bunari budu oslikani u istom stilu, da imaju jedinstven pečat u skladu sa okolinom", navode iz ovog preduzeća.
 
 
Dalje se ističe da su konsultovani ljudi iz "Urbanizma" i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode kako iscrtavanje murala ne bi poremetilo živi svet kojem je tu stanište, a i da se sami murali uklope u prostor za rekreaciju.
 
Za oslikavanje reni bunara zadužen je novosadski umetnik i dizajner Stefan Stanojević. U zavisnosti od vremenskih prilika, očekuje se da do početka novembra bude gotovo svih šest murala. Za narednu godinu planira se i osvetljenje reni bunara, čime će projekat biti gotov. 
  • Branka

    17.10.2017 15:15
    Danas sam se šetala kejom i videla ovo oslikavanje, pun pogodak. Nastavila sam šetnju sa osmehom. Hvala vam za nešto lepo i šareno u ovom sivilu. I hvala za osmeh na mom licu- neprocenjivo!
  • Anti bunar

    17.10.2017 13:07
    Bunar
    Uz pomoć Stepa, budućnost je lepa. :/

    Bravo Stefane, jedan od najboljih umetnika savremenika, iz lokala.
  • setac

    17.10.2017 11:59
    dole narkomani
    ako je narkomanija bolest izlecite narkomane a ako je rec o ludilu pretvorite napustena sela u ludnice i onda ih oslikajte muralima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti