FOTO: Grade staze preko zelene površine u Modene

Radnici "Gradskog zelenila" počeli su uređenje zelene površine u Ulici Modene.
FOTO: Grade staze preko zelene površine u Modene
Foto: 021.rs

Radnici su iskopali zemlju oko spomenika Lazi Kostiću i napravili još četiri manja rova koji će poslužiti kao osnova za staze koje će povezati trotoar sa obe strane zelene površine.

Portparol Zelenila Ivan Nožinić kaže za 021.rs da se zelena površina uređuje u sklopu projekta uređenja nekoliko malih urbanih celina u gradu. Ovde, u ulici Modene, biće napravljene četiri staze i postavljene ploče oko spomenika Lazi Kostiću.

- Projekat na cvetnoj rundeli u ulici Modene obuhvata i podizanje četiri staze i popločavanje uskog dela površine oko spomenika Lazi Kostiću. Staze će biti podignute na onim mestima kojima su građani najčešće prolazili prethodnih godina, kako bi skratili put. Nova praksa "Gradskog zelenila" pri realizaciji sličnih projekata biće ono što se u mnogim zemljama već dugi niz godina primenjuje, a to je da se pešačke staze preko zelenih površina postavljaju putanjom koju građani odrede. Naše je mišljenje da ipak lepše izgledaju popločane površine od ugažene zemlje, blata i oštećenog zelenila - navodi Nožinić za 021.

Dodaje da će narednih dana nastaviti radove i na drugim mestima u gradu gde je predviđeno uređenje malih urbanih prostora, kao što je prostor ispred Robne kuće na Staroj Detelinari, podsećajući da su pre nekoliko dana završili i uređenje ugla ulica Branimira Ćosića i Majevičke.

  • Дођош

    18.11.2017 09:57
    Овај град више не личи на себе
    Да ли неко може да спречи ово бахаћење и “уринирање” овог, некада лепог града?
  • ns

    17.11.2017 13:31
    Pasarela
    Kakve crne staze, tu bi trebalo pasarele staviti, kao u svakoj metropoli!
  • Gaga

    17.11.2017 10:38
    @MonteDushano
    Idi u BiH, pa ćeš da vidiš arhitektonsko - urbanističke projekte i prirodu.
    Imaju više turista nego čitav Novi Sad, a bolju praksu i bolje inženjere nisam srela u Srbiji.
    Verovatno i celu skupštinu Zrenjanina što daje u zakup poljoprivredno zemljište nemačkom investitoru na trideset godina jednoglasno čine sve sami Bosanci i Crnogorci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti