Majka dečaka koji je zapalio čoveka se ne pojavljuje na suđenju

Početak suđenja majci 12-godišnjeg dečaka koji je zapalio Dragutina Todorčevića prošle godine, ponovo je odložen.
Majka dečaka koji je zapalio čoveka se ne pojavljuje na suđenju
Foto: 021.rs
Iako je policiji data naredba da je privede na jučerašnje ročište, do toga nije došlo, prenosi Dnevnik.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, čeka se izveštaj policije zbog čega okrivljena nije dovedena na suđenje, posle čega će se odlučiti na koji način će se obezbediti njeno prisustvo. Neke od opcija su da joj bude određen pritvor ili da za njom bude izdata poternica.
 
Majka je okrivljena da je, zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitanja, zapustila dete nad kojim je dužna da se stara. Za ovo krivično delo može se izreći kazna do tri godine zatvora.
 
Ona je bila privedena u februaru ove godine, ali je posle jednog dana puštena iz pritvora. Prvobitno joj je određen pritvor od 30 dana, jer je za njom do tada tri puta bila raspisivana potraga.
 
Podsećamo da su trojica 12-godišnjaka u decembru prošle godine zapalili beskućnika na Bulevaru oslobođenja. Oni su zapalili karton oko dušeka na kojem je ležao 64-godišnji Dragutin Todorčević. Vatra je zahvatila odeću Todorčevića koji je od zadobijenih povreda preminuo.
 
Novi pretres zakazan je za 7. februar 2018. godine.
  • sremac

    17.11.2017 17:16
    @Vojvosađan
    Komentar ti kao i tvoj nick, zbrkan, sa nerazumevanjem procitanog, nepoznavanjem zakona, uskih pogleda... Dragtin je staro srpsko ime, po zakonu se ne sme objavljivati ime maloletnika u krivicnom postupku a na kraju, Dragutin je ime coveka koga je taj maloletnik zapalio.
  • Vojvosađan

    17.11.2017 14:50
    Na stranu to što je dete upalilo čoveka, dešavalo se uvek, ali wtf ko detetu daje ime Dragutin ?!?!?
  • Gradjanin

    17.11.2017 14:08
    ?
    A da li ce direktor decijeg sela da odgovara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti