Novosadski taksisti najčešće kažnjavani jer nisu imali dozvole

Najčešći prekršaji taksista u Novom Sadu od početka primene nove gradske Odluke o taksi prevozu početkom godine, bili su neposedovanje taksi legitimacija i taksi dozvola.
Novosadski taksisti najčešće kažnjavani jer nisu imali dozvole
Foto: 021.rs
Inspekcija je taksistima najčešće izricala kazne od 20.000 dinara za preduzetnike i 100.000 dinara za privredna društva. 
 
Nakon što je pomenuta odluka stupila na snagu, krajem prošle godine, taksi prevoznicima je ostavljen rok od tri meseca da pribave legitimacije vozača i vozila i dobiju taksi dozvole i odobrenja. 
 
Kako za "Dnevnik" podseća načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Siniša Vujinović, novina u odnosu na prethodne odluke su novčane kazne, koje su sada samo u fiksnom iznosu. Tako se za prekršaj pravnog lica sada propisuje novčana kazna od 100.000 dinara, 20.000 za preduzetnika pravnog lica i 10.000 dinara za taksistu zaposlenog pri pravnom licu. 
 
Kako za ovaj list kaže Vujinović, od početka primene odluke, bila je 121 kontrola taksista, koje su, između ostalog, rezultirale isključenjem 22 taksi vozila iz saobraćaja na deset dana, te su vozaču za taj period privremeno oduzete saobraćajna dozvola i skinute registarske tablice. Dva taksi vozila su i privremeno oduzeta, do pravosnažnosti sudske presude.
 
Vujinović objašnjava da su prekršaji za isključenje iz saobraćaja bili neposedovanje taksi legitimacija vozila i taksi dozvola za privredna društva, a prekršaji koji dovode do oduzimanja vozila su neposedovanje dozvole za obavljanje taksi prevoza na teritoriji grada.
  • Taksista ns

    22.11.2017 23:19
    Novosadska saobracajna inspekcija,je jedna uspavana brigada,koja ako i nesto radi,onda kontrolise regularne taksiste,dok divlje I linijske ne dira U gradu godinama rade taksisti koji nemaju tx tablice.
  • Triton

    22.11.2017 21:56
    Neradnici
    Saobraćajna inspekcija na svim nivoima veoma slabo radi. Pustimo sada taksiste, nisu oni jedini javni prevoznici. Šta je inspekcija učinila da dovede u red autobuske linijske prevoznike? Da li se oni pridržavaju odobrenih redova vožnje na šta su Zakonom obavezni? Proverite i lako ćete utvrditi da svakodnevno prave na stotine prekršaja. Pogodite, zašto im se to dozvoljava!
  • noki

    22.11.2017 19:52
    regularni taxista
    a sta je sa liniskim taksistima koji je zakonom zabranjen? temerinci kod nadvoznjaka u kisackoj, iznajmili su lokal pored i tu se skupljaju futog taxi zakupio dvoriste u futoskoj 10 ili 12, liniski za backu palanku koji sa svim tablama na krovu stoje kod erkera i zauzimaju parking koje ne placaju,liniski za Rumu na bul.oslobodjenja 76(poceli su sa kombijem da voze)pa liniski za beograd.....
    JOS JEDNOM DA SPOMENEM DA JE LINISKI TAXI ZAKONOM ZABRANJEN!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti