Fondacija "Osmeh na dar" uručila donaciju Dečijoj bolnici

Humanitarna fondacija "Osmeh na dar" uručila je Odeljenju neonatologije Dečije bolnice u Novom Sadu četiri pulsna oksimetra.
Ovi aparati veoma su značajni u lečenju novorođenčadi, a Odeljenje neonatologije ih nema dovoljno. Zbog toga je Fondacija deo novca prikupljenog na ovogodišnjem Festivalu lampiona u Novom Sadu odvojila za njihovu kupovinu. 
 
Festival lampiona održan je 18. novembra, kada se na Keju žrtava racije okupilo više od 8.000 Novosađana, koji su pustili 3.780 lampiona. Tada je prikupljeno 810.560 dinara.
 
Osim za kupovinu aparata koji su uručeni Dečijoj bolnici, novac će biti iskorišćen za novogodišnje paketiće za ugrožene mališane.
  • XO

    14.12.2017 14:18
    Aparati iz donacija - primer
    Betanija je dobila aparat za proveravnje sluha kod novorođenčadi, a dečija bolnica je brže bolje, kako ne bi zaostajali za konkurencijom, i sama nabavila jedan tako da je sada provera sluha kod novorođene dece postao obavezan!
    U međuvremenu su se oba aparata pokvarila, a po svoj prilici nema ko da ih popravi pošto već 5 meseci koliko ima moja beba pokušavamo da obavimo taj obavezan pregled ali neuspevamo pošto su "aparati iz donacije" u kvaru, a ko zna kada su se pre toga pokvarili!!!
    Da li je su u pitanju nekvalitetni aparati ili je neko imao interes da pokloni aparate bolnici i time zaradi neki dinar, pitanje je sada?!
    U svakom slučaju nadam se da će pulsni oksimetri dobro služiti i duže trajati nego aparati za proveru sluha.
  • Oko festivala

    14.12.2017 07:48
    Buka
    Ja sam vodio dete na ovaj festival, kupili smo 2 lampiona i lepo smo se proveli ali...
    Na FB-u sam video dosta fotki koje prikazuju đubre u prirodi nastalo posle ovog festivala.
    Iako je divna ideja da se pomaže dečijioj bolnici morali bi da izađu na teren kao što su (organizatori) obećali.
    Koliko god da je dobar odziv možda ipak prestati sa ovim i smisliti novu akciju koja ne bi prljala prirodu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti