Napreduje planiranje biciklističke rute od Novog Sada do Kovilja

Projekat izgradnje biciklističke staze od Novog Sada do Kovilja, a u sklopu međunarodnog projekta "Eurovelo", napreduje - Gradska uprava putem javne nabavke traži projektanta koji će napisati studijsku i projektno-tehničku dokumentaciju za stazu i označavanje rute.
Napreduje planiranje biciklističke rute od Novog Sada do Kovilja
Foto: 021.rs
Kako je 021 ranije pisao, do 2020. godine Grad planira da izgradi potpuno novu biciklističku mrežu, koja će spajati grad sa pojedinim prigradskim naseljima, ali i dalje.
 
Konkretno, ruta od Novog Sada do Kovilja trebalo bi da bude duga oko sedam kilometara. Potreban je elaborat o trasiranju staze, glavni saobraćajni projekat signalizacije za turiste, kao i pomenuta tehnička dokumentacija.
 
Projektant mora da obavi kompletno terensko istraživanje, pa i da uzme u obzir i mogućnost varijanti biciklističke staze od Novog Sada do Šangaja. Prvom varijantom treba da se obuhvati kretanje biciklista državnim putem Novi Sad – Zrenjanin, preko postojećeg mosta preko kanala Dunav - Tisa - Dunav do Šangaja, a drugom varijantom treba da se obradi kretanje biciklista planiranim mostom preko kanala kod uliva kanala u Dunav. 
 
Projekat "Eurovelo" vodi Evropska biciklistička federacija iz Brisela, koji predviđa biciklističku mrežu širom Evrope. Mreža će omogućiti da biciklisti budu bolje povezani sa turističkim i drugim lokacijama, a od koje se predviđa i značajna ekonomska korist. Konkretno, predviđa se direktna korist od sedam milijardi evra putem cikloturizma, 14,5 miliona korisnika ove rute, ali i 45 miliona evra prihoda od takozvanih dnevnih putovanja.
 
Grad se nada da će "Eurovelo" povećati prihode od turizma, ali i povećati bezbednost biciklističkog saobraćaja na delu gde su, inače, opterećeni putevi. Naravno, jedna od koristi su i bolje staze za bicikliste.
 
Detaljnije o projektu čitajte OVDE.
  • /

    31.12.2017 16:01
    /
    a sta je sa onom rutom do temisvara?
    razocaracete komentatore koji su 'teli ici tamo na porodicne izlete
  • S.

    29.12.2017 10:48
    @Jovana, pise "ruta od Novog Sada do Kovilja trebalo bi da bude duga oko sedam kilometara".
    Ta ruta ne moze biti te duzine. Cak i ako se poruse zgrade, napravi dodatni most i staza napravi pravom linijom preko njiva staza ce biti duplo duza nego sto je navedeno.
  • Lacika V.

    29.12.2017 09:24
    @boske
    I mene je to interesovalo.
    vest od 03.02.2017:
    "Prvi ugovor potpisan je sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine kojim je opština Temerin dobila 900 hiljada dinara za izradu idejnog projekta rekonstrukcije starog parka u Temerinu. Za ovaj projekat budžetom opštine za 2017. godinu izdvojeno je dodatnih 300 hiljada dinara."
    evo linkova za redakciju 021, pa ako mogu neka istraže kuda su to otišli novci iz budžeta:
    https://mojtemerin.rs/nastavak-izgradnje-kanalizacije-u-2017-godini/
    http://rat.rs/sr/izrada-tehnicke-dokumentacije-za-obnovu-starog-parka-u-temerinu/
    Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti