"Opens 2019 dani" danas u Kampusu i Kineskoj četvrti

Manifestacija "Opens 2019 dani" održaće se danas, 26. aprila u Kampusu Univerziteta i Kineskoj četvrti.
Prvi deo programa, tokom dana, odigravaće se u Kampusu. Studenti će imati priliku da prisustvuju predstavi "Ja umem da govorim (Cirkus gradi poverenje)" na otvorenom. Predstava će biti izvedena na velikim konstrukcijama uz kombinaciju glume, pantomime, savremenog cirkusa i kabarea, a nakon toga sledi javni čas akrobatike.
 
U pitanju je performans nastao tokom višemesečnog rada mentora škole savremenog cirkusa Cirkoneo sa mladim polaznicima, na temu diskriminacije i različitosti. Performeri se izražavaju uz pomoć plesa, glasa, manipulacije objektima, akrobatike u vazduhu na svili i ringu, akrobacija na cyrwheel-u... 
 
Izvođači: Tanja Milanović Ana Vujović Vladan Mitrović Luka Petković 
Mentori: Dragan Jajić Vladisavljev Mira Beba Dobrković Nebojša Šupić 
Produkcija: Cinema city, Ludifico, Kreativni pogon 
 
Perfomans je besplatan i počinje u 18 časova kod fontane ispred Doma Bajić.
 
Drugi deo programa, pod nazivom "Startapuj se" biće organizovan od 19 časova u Kineskoj četvrti - budućem Omladinskom centru. Ideja je da se u klubu "The quarter" okupi 12 preduzetnika po modelu žive biblioteke. Prostor će biti podeljen u tri dela, tako da če istovremeno biti organizovana tri odvojena "predavanja". Serije predavanja ne bi trajale duže od pola sata. Ideja je da se sve odigrava kroz formu neformalnog razgovora, koji će predavači voditi uz pomoć moderatora, ali i u razgovoru sa publikom. 
 
Svaki predavač će kratko predstaviti svoj brend, odnosno kompaniju i objasniti kako je do tog brenda i došlo. Slede neformalno druženje predavača i publike, i na kraju žurka. 
 
Moderatori će biti momci iz Državnog posla, a biće predstavljeni GIR, Mokrin house, Vega IT, Škrabac, Braća burazeri/Deckotzar, Crna ovca, Daško&Mlađa, Tegla’s, Njuz.net, Mudrolije sa twittera, Razbeerbriga, Pray eyewear.
 
Publika će na ulazu dobiti satnicu i silentdisco slušalice, tako da će u svakom momentu moći da bira koji razgovor sluša.
 
"Omladinska prestonica Evrope" (www.opens2019.rs) je titula koja se dodeljuje Evropskom gradu na period od godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i razvoj za mlade. 
 
Ideja "Opens dana" jeste da se što većem broju mladih približe sve mogućnosti koje se nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti