"Jami distrikt" najbolja predstava 63. Sterijinog pozorja

"Jami distrikt" Milene Bogavac, u režiji Kokana Mladenovića, najbolja je predstava 63. Sterijinog pozorja, odlučio je žiri kojim je predsedavala kostimografkinja Maja Mirković.
Nagradu za režiju dobio je Kokan Mladenović za predstavu "Jami distrikt",
 
Nagrada za najbolji tekst savremene drame otišla je Mileni Bogavac za tekst predstave "Jami distrikt".
 
Nagradu publike za najbolju predstavu, sa prosečnom ocenom 4,77, dobilo je ostvarenje "Črna mati zemla" u režiji Dore Ruždjak Podolski.
 
Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Bojan Žirović za ulogu u predstavi "Carstvo nebesko - epika balkanika", Jelena Graovac za ulogu u predstavi "Jami distrikt", Nina Nešković takođe za ulogu u predstavi "Jami distrikt" i Bojana Zečević za ulogu Emilije u predstavi "...I ostali".
 
Glavne i ostale Sterijine nagrade biće svečano uručene večeras u 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Pera Dobrinović", gde će potom u čast nagrađenih biti izvedena predstava "Ulica usamljenih automobila" Narodnog pozorišta Niš i Sterijinog pozorja.
 
Na ovogodišnjem Pozorju, od 26. do 3. juna, takmičilo se devet predstava u selekciji Nacionalne drame i pozorišta.
  • Trt

    03.06.2018 13:51
    Kako ste vi 'ukusni', takva je i kritika.

    Sasvim solidna predstava, e sad zašto su druge takvog kvaliteta da je dovoljno da bude solidna da bi bila najbolja, e to je drugo pitanje.
  • Koki

    03.06.2018 12:06
    the bear
    Mučenje mi je bilo to odgledati. Zaista. Nije ni čudo što ova predstava, a kad kažem predstava taj termin ovde koristim u najširem mogućem smislu, dakle nije ni čudo što je ovo dobilo epitet najbolje. Ipak je ovo zemlja Zadruge, Cece, Zvezdica i zirija. Ovo priznanje mi je kao zlatna nagrada za kvalitet na Novosadskom sajmu. Kvalitet u prevodu subjektivni, najpristrasniji osećaj trenutnog Kurte.
    Kritika nas svih toliko neukusna, toliko patetična da osećaj je kao da si na grupnoj terapiji koju vodi tvoj silovatelj.
    Pre bi gledao onu ženu na Najlonu kako peče mekike.
  • Semjén

    03.06.2018 09:58
    Ma da
    Kako neočekivano, jeftina kritika balkanskog nacionalizma osvaja neke nagrade... Ko uopšte više može da gleda takve gluposti a da mu se ne smuči?!

    Naravno, publika je prepoznala šta je zapravo valjalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti