Trka planinskih bicikala u nedelju na Tvrđavi

Prva međunarodna trka planinskih bicikala, Petrovaradin fortress MTB, održaće se u nedelju na Tvrđavi i u Petrovaradinu.
Trka planinskih bicikala u nedelju na Tvrđavi
Foto: Pixabay
Takmičari će se nadmetati u deset kategorija. 
 
"U Srbiji do sada nikada nije bila organizovana trka planinskog biciklizma na ovaj način. Pored toga što je staza atraktivna jer se vozi starom Tvrđavom i delom Podgrađa, trka je zanimljiva jer će biti otvorena za javnost. Želimo da stvorimo atmosferu Vimbldona i približimo planinski biciklizam ljudima", rekao je Nemanja Vajs, direktor trke.
 
Pored starta nalazi se i Chill zona, gde će posetioci moći da uživaju u muzici, pojedu sladoled i osveže se. Posebna atrakcija je trka guralica - takmičenje u vožnji malih bicikala bez pedala za decu do pet godina.
 
Trka je inače u zvaničnom kalendaru Svetske biciklističke unije i donosi 30 bodova.
 
Okupljanje je na platou ispred Muzeja grada u 15 časova i 40 minuta, a Petrovaradinska tvrđava će od 12 do 19 časova biti zatvorena za saobraćaj.
  • /

    01.07.2018 19:51
    /
    Branko
    to su oni koji su tapsali snoubord stazi na fruskoj gori napravljenoj u martu
  • Coolg

    01.07.2018 18:35
    Akropolis MTB kup
    Evo odlicne ideje grcima…. Akropolis MTB kup….
  • Branko

    01.07.2018 00:36
    opreznost
    za djuru, pogledao sam video na jutjubu, pa ono su profesionalci iz red bull tima, da li njih poredis sa vama pacerima koji cete opet po nsadskom obicaju zablokirati tvrdjavu/miseluk/ulice/ bulevare pa i ceo grad ako treba da biste nam pokazali svoje nebulozne talente. Idite u svoje dvoriste pa se igrajte. Kada cemo vec jednom poceti da cuvamo nas grad i tvrdjavu i da se suprotstavljamo takvim "vrsnim" strucnjacima i takmicarima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti