Radnici DES-a dobili jednu platu, ali nastavljaju štrajk

Radnici DES-a danas su nastavili štrajk iako im je juče isplaćena jedna zarada, a najavljeno je da bi danas mogli da dobiju i deo toplog obroka.
Radnici DES-a dobili jednu platu, ali nastavljaju štrajk
Foto: 021.rs

Jutros se u dvorištu firme okupilo 87 zaposlenih, što je većina od uposlenih radnika, a svi su imali redne brojeve, jer su tako hteli da pokažu da ih je znatno više u odnosu na izjave rukovodstva da samo manji deo njih štrajkuje.

Predsednica Sindikata "Sloga DES" Zorica Stepanov za 021.rs kaže da su od jutros u preduzeću i predstavnici Agencije za mirno rešavanje sporova, ali da ne veruje da će im to pomoći u razgovoru sa direktorom Branislavom Kostadinovićem, jer je i ranije bilo obećanja koja nisu ispunjena.

"Bila je ta jedna plata, ali to je nedovoljno. Mnogima su banke uzele ceo iznos zbog dugova, zbog kredita i ljudi nemaju sa čime da plate račune i druge obaveze. Nama to ne znači puno i štrajk se neće prekinuti dok se ne ispune zahtevi", navodi Stepanov.

Ona je dodala da planiraju da organizuju i protest ispred Gradske kuće, jer ne očekuju da će se danas išta rešiti.

Podsetimo da zaposleni u DES-u, preduzeću koje zapošljava osobe sa invaliditetom, traže da se počne sa redovnom isplatom zarada, da se overe zdravstvene knjižice i poveže radni staž.

Ova firma je već duže u finansijskim problemima, pokrenut je i stečajni postupak i pripremljen plan reorganizacije kojim je već deo duga pretvoren u vlasništvo Grada Novog Sada, kao najvećeg akcionara, i još 17 drugih lokalnih samouprava i državnih organa. Država, koju predstavlja rukovodstvo firme, očekuje da će preduzeće rešiti sve probleme smanjenjem broja zaposlenih uz socijalni program, pri čemu je oko 80 od ukupno 170 radnika već iskazalo zainteresovanost da napusti firmu.

  • Brkati Džarić

    31.07.2018 22:37
    Brod ludaka, trebalo je iskakati na vreme...
  • PERICA####

    31.07.2018 12:09
    ZA OSTATAK PRED SKUPŠTINU
    "Podsetimo, Grad Novi Sad vlasnik je 26 odsto DES-a, Poreskoj upravi pripada 30 procenata a drugim republičkim organima 25 odsto kapitala tog preduzeća."
    26+30+25=81%,Akoje vlasnik ostalih 19%!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti