Upis nekretnina kod notara bez pritužbi

Otkako je od 1. jula uvedeno da građani kod notara mogu odmah da uknjiže nepokretnost, Javnobeželežnička komora na području Novog Sada do sada nije primila nijednu pritužbu građana u vezi sa primenom ovog zakona.
Upis nekretnina kod notara bez pritužbi
Foto: 021.rs
Kako navode za 021, dinamika rada je uobičajena, a smatraju da nije primećeno veće opterećenje u vezi sa zahtevima koji se odnose na primenu ovog zakona.
 
"U vezi sa primenom novog Zakona o postupku upisa u katastar nepokretosti, koji je stupio na snagu 1. jula, važno je istaći da javni beležnici imaju zakonsku obavezu da sačine javnobeležničku ispravu ili da izvrše solemnizaciju isprave, koja se odnosi na promet nepokretnosti i da takvu ispravu dostave Republičkom geodetskom zavodu. Javni beležnici ne donose rešenja o upisu u katastar nepokretnosti, već upis obavlja Republički geodetski zavod", navode u komori.
 
Kako dodaju, smatraju da je još uvek rano da se ocenjuje dosadašnja primena zakona. 
 
Kod javnih beležnika najviše se realizuju kupoprodajni ugovori, založne izjave, kao i ostavinski postupci.
  • Misko-NS

    22.08.2018 20:48
    Info
    Zalozne izjave su produkti zelenaske ekonomije. Toga ima kao blata ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.