FOTO: Još bombi pronađeno na Novom naselju

Još avio bombi zaostalih iz Drugog svetskog rata pronađeno je na gradilištu u Ulici Boška Petrovića na Novom naselju.
FOTO: Još bombi pronađeno na Novom naselju
Foto: 021.rs
U pitanju su delovi bombi i pronađeno je više od njih 20, koji su, kako je policija rekla radnicima, potpuno neaktivni i ne predstavljaju opasnost. Kako se uverio reporter 021.rs, radnici firme koja je angažovana na rekonstrukciji vodovoda u ovom delu Novog Sada uklanjaju delove bombi ašovima i bagerom, bez policijskog obezbeđenja ili druge zaštite. Delovi se slažu na gomilu i naknadno će biti odneti.
 
Na ovoj lokaciji su i prethodnih godina pronalažene avio bombe, zaostale iz Drugog svetskog rata, pošto se zgrade grade na prostoru nekadašnjeg vojnog aerodroma.
 
 
Pretpostavlja se da su bombe zaostale iza nekog od podzemnih magacina, koji su bili ukopani za vreme Drugog svetskog rata, kada su saveznici bombardovali aerodrom, a posle rata nisu otkopavani jer se nije znalo za njihovo postojanje.
 
Aerodrom na ovoj lokaciji postojao je od Prvog svetskog rata do druge polovine pedesetih godina prošlog veka, da bi zatim postao deo kasarne Jugovićevo. U proteklih dvadeset godina, država oduzima deo po deo parcele od Ministarstva odbrane i pretvara ga u građevinsko zemljište.
  • Vojvosadjan

    05.09.2018 21:12
    @@vojvosadjan
    Tako jel? Bravo majstore, evo potpuno si me pokopao. Usrao si me argumentima. Uzgred glava mi nije puna betona već moždane mase, kojom razmišljam za razliku od tebe. U beton se itekako razumem, u eksploziv slabo. Bojim se da se ti ne razumeš ni u šta. U prevodu beton liga.
  • Krsta

    05.09.2018 20:48
    Dobro dosli na Novo naselje
  • @Vojvosadjan

    05.09.2018 19:48
    Najbolje je ne komentarisati stvari o kojima nemate pojma. U protivnom, ispostavi se da vam je glava puna betona, baš kao i ove "bombe".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti