Pedeseto izvođenje "Urnebesne tragedije" u SNP-u

Komedija "Urnebesna tragedija" Dušana Kovačevića biće izvedena 50. put danas, 13. maja, na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.

To je komad o jednoj generaciji kontaminiranoj prošlošću, u stalnim nesporazumima i drugoj – zanemarenoj, sluđenoj, bez identiteta.

Priča uzbudljiva i puna obrta, tragična po događajima koji se prepliću, a urnebesna po načinu na koji to čini, zaošijano, kovačevićevski. Predstavu je režirala Maja Grgić, a u ulogama su: Marija Medenica (Neven), Miodrag Petrović (Milan), Aleksandra Pleskonjić (Ruža), Dušan Jakišić (Kosta), Tijana Maksimović (Julka), Mirjana Gardinovački (Rajna), Mihailo Janketić (Vasilije), Nikola Ivačkov (Doktor), Dragan Kojić (Policajac).

Tim povodom rediteljka Maja Grgić je istakla: "Kada smo pre šest godina radili Urnebesnu tragediju, želja mi je bila da je publika zavoli i da uživa u njoj. Očigledno mi se želja ostvarila, a dugovečnost izvođenja ove predstave, pred uvek punom salom, potvrda je da smo uradili dobar posao. Želim da čestitam jubilej svima koji su učestvovali u stvaranju predstave."

Predstava je premijerno izvedena u SNP-u 6. oktobra 2011, a od tada je videlo više od 13.500 gledalaca.

Predstava počinje u 19.30 časova.

  • Komunista

    12.05.2017 10:10
    About
    Urnebesna tragedija se kod nas u Srbiji svakodnevno izvodi, u svim mestima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".