Jokić: Kidaćemo večeras jedan za drugog

Košarkaši Srbije igraju od 20:45h protiv selekcije SAD u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Nikola Jokić kaže da će ekipa rasterećeno ući u finalni duel i da veruje da imaju šansu da pobede aktuelnog šampiona, ako prikažu timsku igru.

"Nema umora, ne znam kako je to moguće. Jedva čekamo finale protiv SAD, videćemo kako će biti. Kidamo jedan za drugog, pogledajte kako igramo odbranu. Ima grešaka, ali kada jedan pogreši svi pokušavaju to da poprave. To nas krasi, timski duh i timska odbrana. U meč idemo rasterećeno sa željom za pobedom", rekao je Jokić.

"Kada sam igrao za selekciju do 19 godina na Svetskom prvenstvu u Pragu, u četvrtfinalu smo igrali protiv Hrvatske, u polufinalu protiv Australije, a u finalu protiv SAD, kao i sada u Riju. Lepo je poređenje, ali nadam se da neće biti isti ishod finala. Pokazali smo sebi da možemo, da oni nisu ništa posebno. Jeste da igraju u najboljoj ligi sveta i da su ti igrači nosioci svojih timova, ali imamo šanse. Uz našu timsku igru možemo da ih pobedimo. Uvek igramo da pobedimo, jedan za drugoga i uvek ćemo se držati toga", dodao je Jokić.

Stefan Marković kaže da će Srbija igrati svoju igru i da će se videti za koju medalju će to biti dovoljno.

"Oni su jedna od najboljih ekipa na svetu, ali neki put nije ni do njih. U utakmici u grupi smo počeli dobro, posle smo stali, oni su to iskoristili, nadam se da tako neće biti ovog puta. Borićemo se, uvek idemo da pobedimo. Videćemo, pričamo o najboljoj ekipi, ali nikad se ne zna", rekao je Marković.

Kapiten Miloš Teodosić ocenjuje da će biti jako teško protiv SAD.

"Igraćemo svoju igru i truditi se da damo sve na terenu i videćemo da li će to biti dovoljno za ogromnu senzaciju", rekao je Teodosić i dodao da se seća utakmica protiv SAD u finalu Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine, kao i velikog trijumfa na Svetskom prvenstvu 2002.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da za reprezentaciju SAD imao samo pohvale.

"Hajde da ne polećemo mnogo, znam da vi to volite. Oni imaju fenomenalne pojedince, izuzetne talente, nestvarne košarkaše koji individualno sve mogu. Ali, košarka se igra zajedno", zaključio je Đorđević.

Srbija pamti dva velika okršaja sa Amerikancima timova koji su igrali pod zastavom Jugoslavije. Na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti u finalu je tim, za koji je igrao i Đorđević, poražen od SAD sa 95:69. Šest godina kasnije, na Svetskom prvenstvu u Indijanopolisu, Srbija je eliminisala Ameriku već u četvrtfinalu rezultatom 81:78 i kasnije osvojila titulu.

  • Cile

    21.08.2016 09:22
    Momci kao branioci beograda 1914 herojski nemate sta da izgubite !!!vi ste za nas u srbiji vec pobednici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016