Federeru 20. grend slem titula u karijeri

Švajcarac Rodžer Federer pobedio je Marina Čilića u finalu Australijan Opena u uzbudljivom meču rezultatom 6-2 6-7(5) 6-3 3-6 6-1.

Federer je osvojio svoj 20. grend slem turnir pobedom u Melburnu, kao i šestu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

Federer je tako odbranio trofej u Melburnu osvojen prošle godine i stigao do šeste titule na Australijan openu, čime se izjednačio sa Novakom Djokovićem i Rojom Emersonom. On se priključio Margaret Kort, Sereni Vilijams i Štefi Graf kao jedinim teniserima koji su osvojili najmanje 20 grend slem trofeja u singlu.

Na drugoj strani, Čilić je propustio priliku da osvoji svoju drugu titulu sa najvažnijih turnira, posle Otvorenog prvenstva SAD 2014, ali i da postane prvi Hrvat koji je stigao do trofeja na Australijan openu.

Ovo je bio deseti medjusobni duel Federera i Čilića i osma pobeda Švajcarca.

  • Boris Hercegovac

    28.01.2018 18:15
    Bravo Cilicu
  • TK

    28.01.2018 15:51
    Jedan divan osecajan sportista, zaslužio je svaki trofej svojom upornoscu i znoju svom! I zato i ove, sto da ne, suze radosnice! Treba da bude uzor svim mladim sportistima. Ne razumem kakve tu veze ima Nole! To su dva sasvim razlicita tipa sportiste, i po igri, po uverenjima, nacinu života! I zato bravo Rodzere, bravo Nole!!!
  • Liman

    28.01.2018 14:23
    Gledaj Djole i uci
    Najveci teniser svih vremena....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.