Srbija ubedljiva protiv Grčke pred kvalifikacije za OI

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu Grčku sa 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13), u poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.
Srbija je odigrala tri pripremne utakmice u kojima je dva puta pobedila Francusku, i večeras Grčku.
 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Jokić sa 20 poena, a imao je i pet skokova. Kapiten Miloš Teodosić završio je utakmicu sa 16, a Miroslav Raduljica sa 14 poena.
 
Grčku su predvodili Janis Adetokunbo sa 14 i Stratos Perperoglu sa 12 poena.
 
Grčka je bolje počela meč pred skoro 20.000 ljudi u Areni, i vodila je tokom cele prve četvrtine. Srbija je u nekoliko navrata uspevala da izjednači, ali nije uspevala. Domaći tim vodili su u tim trenucima Nikola Jokić i Miloš Teodosić, koji su zajedno postigli 27 poena od prva 34 svog tima.
 
Srbija je u drugoj četvrtini pojačala odbranu, da bi posle trojke Teodosića u 12. minutu prvi put povela, sa 34:32. Grčka je igrala timski i uspevala je da koristi slabiji šut "orlova", ali kada su počeli da pogadjaju i Miroslav Raduljica i Stefan Jović, domaći tim je sigurno držao prednost i na poluvreme otišao sa do tada maksimalnih sedam poena "viška", 53:46.
 
Srbija je u drugom poluvremenu nastavila da igra jaku odbranu i popravila šut, tako da je do kraja treće deonice uvećala prednost na 13 poena, 73:60, da bi u četvrtoj došla i do 20 poena prednosti, 85:65 i mirno privela meč kraju.
 
Selektor Aleksandar Djordević pružio je šansu i Radetu Zagorcu, Nemanji Dangubiću i Marku Guduriću da debituju u seniorskoj reprezentaciji. 
 
Olimpijski kvalifikacioni turnir počinje u ponedeljak u Beogradu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).