Srbija preslišala i Rusiju, sa Slovencima za zlato

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Turskoj pošto je večeras u Istanbulu savladala selekciju Rusije rezultatom 87:79.

Srbija će se za zlato boriti protiv Slovenije, kojoj je ovo prvo veliko finale u nekom takmičenju.

Ekipa Saše Đorđevića je odlično otvorila meč, konstantno vodila sa nekoliko poena prednosti u prvoj četvrtini, da bi u drugoj eksplodirala i stvorila zalihu od 14 poena prednosti pred nastavak. Marjanović je bio fantastičan u napadu, kao i Bogdanović, odbrana je bila čvrsta i sa potpunom kontrolom u skoku.

U nastavku potpuno drugačiji ritam. Rusi su pojačali odbranu, našima se stegla ruka, povredio se Jović, a Šved je pogađao sa svih pozicija. Rusija je brzo smanjila na pet, a u poslednjoj četvrtini stigla i na dva koša manjka. Ipak, finiš je pripao Bogdanoviću.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 24 poena, Boban Marjanović je ubacio 18, a Vladimir Lučić 13 poena. Stefan Jović je meč završio sa osam poena, a Dragan Milosavljević sa sedam.

U poraženom timu najbolji je bio Aleksej Šved sa 33 poena, Andrej Voroncevič je dodao 14, a Timofej Mozgov 11.

Finalni meč igra se u nedelju s početkom u 20:30h.

  • Andrija Šrek

    16.09.2017 16:32
    @NN
    ...Jokić, Nedović, Kalinić, Lazić (tamo je ali povređen)
  • Zivan

    16.09.2017 10:35
    Čestitke košarkašima i treneu Đorđeviću!
  • Јоја

    16.09.2017 01:57
    Србија до Хоргоша
    Шта је аутономашки мишеви, ајте бекните сад?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).