Ruski atletičari ne mogu na Olimpijske igre

Ruski atletičari neće moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Riju odlučeno je na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Beču.
Komisija Svetske antidoping agencije (NJADA) u novembru 2015. godine optužila je Rusiju za narušavanje antidoping pravila i preporučila Međunarodnoj asocijaciji atletskih federacija da udalji ruske atletičare sa takmičenja. Tokom proteklih nekoliko meseci ruski sportski funkcioneri preduzeli su niz koraka u susret zahtevima međunarodnih organa, ali je NJADA objavila da nije uspela da obavi niz doping-testova ruskih atletičara jer stručnjaci nisu pušteni u zatvorene vojne gradove u kojima su živeli sportisti.
 
Ministarstvo sporta Rusije saopštilo je da je Rusija uradila "sve što je moguće" da joj se ukine suspenzija, ali je ministar sporta Vitalij Mutko rekao da je odluka IAAF očekivana. Predsednik Odbora za spoljne poslove ruskog parlamenta Aleksej Puškov rekao je da je zabrana ruskim atletičarima da učestvuju na Olimpijskim igrama politička odluka.
 
Dvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva najavila je da će se žaliti na odluku Međunarodne atletske federacije (IAAF).
 
"Ovo je kršenje ljudskih prava i ja neću ćutati. Obratiću se sudu za ljudska prava i dokazaću da su IAAF i Svetska anti doping agencija doneli pogrešnu odluku. Ja ću to uraditi demonstrativno, kako bi svima bilo jasno da Rusija neće ćutati", rekla je Isinbajeva.
  • Zivan

    18.06.2016 15:47
    Kao i kod svake politicke odluke, svetska javnost je pripremana na ovakav tok dogadjaja. U tom trendu, i Savet IAAF se vise usmeravao prema piar efektu nego sto je odluku zasnovao na cinjenicama. Bice zanimljivo narednih dana, mada nije realno ocekivati da MOK ponisti odluku Medjunarodne atletske federacije.
  • Terješkova

    18.06.2016 14:19
    Šta oni Jeleni mogu...da je mrze a da joj se dive.... trostruka prvakinja sveta, a svetski rekord obarala 28 puta....ej 5.06m...ko će toliko da preskoči?!...a da i Dženifer osvoji zlato uvek će ostati saznanje da tu nije bila prisutna najbolja, odnosno Isinbajeva!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.