Majka i sin na OI - prvi put u istoriji Igara

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ući će u anale, jer će se prvi put u reprezentaciji jedne zemlje naći majka i sin, koji će predstavljati Gruziju u streljaštvu.
Za Ninu Salukvadze (40) to će biti osme Olimpijske igre, dok će njen osamnaestogodišnji sin Kotne Mačvarijani debitovati na olimpijskom turniru.
 
"Veoma sam srećna što ću još jedenom imati priliku da predstavljam Gruziju na Olimpijskim igrama, ali sam neuporedivo srećnija što je i moj sin uspeo da se izbori za tu čast", rekla je Salukvadze, koja je 1988. godine na Igrama u Seulu osvojila zlatnu medalju za Sovjetski Savez.
 
Čitavu priču još zanimljivijom čini to što ih trenira Ninin otac, a Kotneov deda, Vahtang Salukvadze, koji zbog poodmaklih godina neće biti pored njih u Riju.
 
Veću slavu nego kada je osvojila zlatnu medalju Nino Salukvadze je stekla u Pekingu 2008. godine, kada je osvojila bronzano odličje. U to vreme vođen je kratkotrajni rat između Gruzije i Rusije, a Nino je na pobedničkom postolju poljubila rusku reprezentativku, čime je na najbolji način demonstrirala osnovni moto antičkih Olimpijskih igara - mir.
 
Uprkos tome što će ovo biti prvi put da na Olimpijskim igrama zajedno nastupe majka i sin, porodični nastupi nisu bili retki. Majka i ćerka nastupale su dva puta, otac i ćerka 12 puta, a otac i sin čak 56 puta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016