Fjuri ostao bez licence, odrekao se titula

Britanski bord za kontrolu boksa oduzeo je danas licencu Tajsonu Fjuriju, doskorašnjem neprikosnovenom šampionu teške kategorije, koji je nedugo pre toga napustio titule u verzijama WBO, WBA i IBO.

"Britanski bord za kontrolu boksa potvrdio je da je bokserska licenca gospodina Fjurija suspendovana do završetka istrage po pitanjima dopinga i medicinskih razloga", navodi se u kratkom saopštenju organizacije.

Fjuri je danas saopštio da je napustio titule u tri verzije koje su ostale u njegovom vlasništvu od novembra prošle godine, kada je šokirao do tada neprikosnovenog šampiona Vladimira Klička. Britanac je tada osvojio i IBF pojas, ali mu je on ubrzo oduzet jer ga nije branio.

Fjuri je dva puta odlagao revanše sa Kličkom, a posle drugog puta je otkriveno da pati od depresije i da je koristio kokain, kao i da mesecima nije trenirao.

Tajson Fjuri je u obrazloženju svoje odluke naveo da ceni i poštuje bogatu istoriju teške kategorije, koja je imala bezbroj legendarnih šampiona, i da zato želi da titule ostanu aktivne.

"Mislim da je fer i ispravno da titule ostanu aktivne, za dobrobit boksa, da dozvolim drugim kandidatima da se bore za upražnjene titule, koje sam ponosno osvojio i držao kao nepobeđeni šampion teške kategorije", navodi se u saopštenju Tajsona.

Borac je poželeo sreću drugim kandidatima.

"Titule sam osvojio u ringu i verujem da je trebalo da ih izgubim u ringu, ali nisam trenutno u stanju da ih branim, i zato sam doneo ovu tešku i emotivnu odluku da napustim moje cenjene titule i ostalim kandidatima poželim sve najbolje. Ja se sada prepuštam novom velikom izazovu u mom životu za koga znam da ću ga savladati, baš kao i Klička", napisao je Fjuri.

  • Нико

    13.10.2016 13:14
    Коректна изјава.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.