Rukometni sudijski dvojac iz Srbije treći na svetu

Rukometne sudije Dušan Stojković (37) iz Niša i Nenad Nikolić (40) iz Leskovca osvojile su treće mesto na izboru za najbolji rukometni sudijski par na svetu koji je organizovala Svetska rukometna federacija (IHF).
"Glasanje je završeno noćas u ponoć, a mi smo se našli na trećem mestu sa osvojenih 420 glasova", rekao je Dušan Stojković agenciji Beta.
 
Najviše glasova u izboru koji je IHF organizovala dobio je makedonski sudijski par Nacevski-Nikolov, a na drugom mestu našao se sudijski par iz Danske Gjeding-Hansen.
 
Naše sudije plasirale su se ispred sudijskih parova iz Nemačke, Španije i Letonije.
 
Rukometni sudijski par Stojković-Nikolić našao se među šest najboljih sudskih parova na svetu odlukom trenera, igrača i zvaničnika IHF-a, a u glasanju na portalu Svetske rukometne federacije mogli su da učestvuju svi zainteresovani.
 
Dušan Stojković, nezaposleni lekar i Nenad Nikolić, ekonomista, već 17 godina zajedno sude rukometne utakmice. Sudili su između ostalog tri evropska i tri svetska prvenstva i mečeve na Olimpijskim igrama u Londonu.
 
Stojković ističe da sada iščekuju Evropsko seniorsko prvenstvo za muškarce u Hrvatskoj, a priželjkuju da se nađu među sudijskim parovima koji će suditi mečeve na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".