Đoković novu sezonu počeo odbranom titule u Dohi

Novak Đoković je novu sezonu počeo odrbanom titule na turniru u Kataru iz serije 250, pobedivši u finalu trenutno svog najvećeg rivala Endi Mareja sa 6:3, 5:7, 6:4 posle skoro tri sata igre.

Ovo je bila prva Novakova titula od trijumfa u Torontu u avgustu prošle godine, nakon čega je gubio finala na US Openu i završnom turniru u Londonu.

Publika u Dohi je mogla da uživa u odličnom tenisu, u drugom setu i u spektakularnim potezima dva najbolja planetarna igrača.

Za prvi set srpskom teniseru bio je potreban jedan brejk, a na svom servisu je bio prilično siguran. S druge strane, u drugom setu vodila se prava bitka. Novak je imao čak tri meč lopte na svoj servis pri rezultatu 5:4, ali je Škot uspeo da sve to spasi i potpuno preokrene meč. Nastavio je Marej i u trećem setu sa odličnom igrom, u više navrata imao mogućnost brejka, ali je branilac titule bio dovoljno smiren i skoncentrisan da sve to anulira i prvi dođe do brejka u sedmom gemu. Na kraju iskoristio je svoju četvrtu meč loptu.

U finalu je Đoković pokazao da se vratio u formu koja ga je krasila skoro veći deo prošle sezone, kako je turnir odmicao igrao je sve bolje ponovo pokazujući veliku mentalnu snagu u kritičnim trenucima i sa velikim očekivanjima može da očekuje početak prvog gren slema u sezoni koji u Melburnu startuje 16. januara i gde je već šest puta podizao pobednički pehar.

Odbranom trofeja u Dohi, Novak je odbranio i bodove i tako onemogućio Škotu da uveća prednost na svetskoj rang listi. U međusobnim duelima naš teniser sada vodi 25:11 u pobedama, a ujedno je prekinuo Endijev sjajan niz od 28 uzastopnih trijumfa.

Turnir u Dohi igrao se za nagradni fond od 1.283.855 dolara, pobedniku je pripao ček na 220.000 dolara, a poraženom finalisti upola manje.

  • aeioiey

    07.01.2017 22:53
    Ne znam zasto ali to mi nije vazno.
  • Zivan

    07.01.2017 19:21
    Sjajna igra Đokovića i, što e neobično važno, povratio je samopouzdanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.