Uzgojena banana sa jestivom korom

Možete li da zamislite da jedete bananu s korom? Iako mnogim ljudima nije jasno zbog čega bi to radili, Japanci su stvorili novu verziju ovog voća tako da će i ta pojava mnogima postati uobičajena.
Naime, japanska kompanija "D&T Farm" je posadila banane koje možete jesti s korom, piše Newsweek. Naučnici su ovu posebnu bananu nazvali mongee, a njena kora je u potpunosti jestiva.
 
Oni su najpre zasadili drveće banane u sredini gde je temperatura minus 60 stepeni.
 
"Zatim se banane u pravom trenutku odmrzavaju pa presađuju na višu temperaturu, a upravo ta promena temperature navodno ubrzava rast ploda, zbog čega na kraju dobijete bananu s jestivom korom koja ima ukus sličan zelenoj salati", objasnio je Tetsui Tanaka iz te firme.
 
Navodno banane imaju jak ukus ananasa i veoma su slatke.
 
Međutim, mongee banana nije jeftina. Jedna banana košta 5,75 dolara. Ipak, ljudi koji su probali plodove ovog voća kažu da možda proizvod i nije vredan tolikih para.
  • C-3PO

    02.02.2018 07:19
    Spolja zelena salata, unutra banana... ko bi to jeo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.