Kako da uvek budete pozitivni

Bez obzira na to kakav vam je dan, uvek zadržite pozitivnu energiju oko sebe i pobrinite se da je svaka interakcija koju imate s ljudima srećna i pozitivna.

Pitate se kako su neke devojke skoro uvek nasmejane od uha do uha, šale se na svoj račun i ponašaju kao da su dobile na lutriji. Kako im to uspeva?

One su zahvalne na malim stvarima

Umesto da se od jutra stresirate zbog 245 nepročitanih mejlova ili činjenice da ste prespavali budilnik, radije uživajte u preostalih 20 minuta u svojoj mekanoj pidžami i toploj kafi, te se opustite ispod vrućeg tuša pre odlaska na posao. Čak i ako je to jedinih 20 minuta u kojima ćete uživati u danu, isplatiće se.

One vežbaju svakodnevno

Bar pola sata kardio vežbi dnevno neće vas samo pripremiti za bikini sezonu koja je pred nama - već ćete na taj način otpustiti endorfin u teluzbog čega ćete biti smireniji i srećniji.

One dovoljno spavaju

Držite se svoje uobičajene rutine odlaska u krevet i osigurajte sebi barem 7 sati sna svake noći. Verujte, dobro raspoloženje i te kako je povezano s količinom sna.

One se ne brinu oko nebitnih stvari

Bez obzira na to kakav vam je dan, uvek zadržite pozitivnu energiju oko sebe i pobrinite se da je svaka interakcija koju imate s ljudima srećna i pozitivna.

One unesu vedrinu u svoju okolinu

Pronađite način da osvežite svaki prostor u kojem se nalazite, na primer kancelariju, stan ili auto. Razgrnite zavese, otvorite prozore i dodajte biljku ili cveće u svoj enterijer. Kada ste u vedroj prostoriji, teže će vas obuzeti depresija.

One se igraju s kućnim ljubimcima

Ljudi s kućnim ljubimcima dokazano su srećnije osobe od onih koji ih nemaju. Prema tome, ako imate kućnog ljubimca posvetite mu malo pažnje i poigrajte se s njim.

One meditiraju

Odvojite 15 minuta dnevno u kojima ćete mirno sediti u tišini, zatvorenih očiju i "prazne" glave. Brojna istraživanja pokazuju da se neverovatne razlike vide u količini stresa i raspoloženju nakon svega nedelju dana redovne meditacije.

Ponekad stavljaju sebe na prvo mesto

Odvojite malo vremena za sebe - čak i ako se radi o pola sata za manikir ili čitanja knjige. Ni vaša porodica ni vaši prijatelji to vam neće zameriti - štaviše, biće vam zahvalni.

Njih nije strah da priznaju svoju grešku

Ok, recimo da ni jedan od ovih saveta ne deluje. Umesto da gomilate stres ili svoje nezadovoljstvo, dozvolite sebi da neko vreme jednostavno budete - ljuti. Udarite svoj jastuk, ponovite vrući tuš, šta god mislite da vam je potrebno. Raspoloženje će proći i osećaćete se neverovatno bolje jer ste se oslobodili negativne energije.

Autor: B92

Teme

žena

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".