Kako da vam prirodno porastu grudi

Tokom PMS-a, grudi su veće i čvršće, a korpice grudnjaka postaju savršeno popunjene.

Međutim, moguće je i tokom celog meseca, a sve zahvaljujući određenim namirnicama i trikovima za prirodno povećanje grudi.

1. Hrana bogata proteinima

Hormoni estrogen i progesteron imaju značajnu ulogu u određivanju veličine grudi. Ako želite punije i čvršće grudi, važno je da telu omogućite prirodno i pojačano lučenje ovih ženskih hormona.

To se može postići uz pomoć namirnica bogatim proteinima poput crvenog mesa, ribe i jaja. Ako ipak preferirate povrće, ono najbogatije proteinima su kvinoja, mahunarke, orašasti plodovi, tofu, spanać i ostalo zeleno lisnato povrće.

2. Hrana bogata estrogenom

Spomenuti hormoni zaslužni su za izgled vaših grudi, a veći nivo estrogena može da se postigne na prirodan i zdrav način. Sve što treba da učinite je da dnevni meni obogatite namirnicama koje povećavaju nivo hormona u organizmu.

Namirnice koje sadrže najviše prirodnog estrogena su semenke lana i suncokreta, soja i brojne namirnice napravljene od soje, kao i jaja i mahunarke. Isti učinak imaju i komorač i crvene deteline.

3. Hrana koja pojačava cirkulaciju

Pojačana cirkulacija vašem telu donosi brojne prednosti. Osim lepše kože i smanjenja omražene narandžine kore uzrokovane celulitom, zdrava cirkulacija čini čuda i za vaše grudi. Cirkulacija balansira rad organizma, ali i lučenje hormona. Osim vežbanjem i rekreacijom to se može postići i namirnicama poput belog luka, tamne čokolade, đumbira, tropskog voća, goji bobica, zobi, špargli, avokada i lubenice. 

  • realno

    26.08.2016 22:14
    dzabe se nadate
    Jednom daska - uvek daska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.