Ko u Evropi najviše vežba, a ko najmanje

Polovina populacije Evropske unije stara 18 i više godina ne bavi se sportom, dok gotovo trećina ne zanemaruje fizičke aktivnosti i vežba najmanje dva i po sata nedeljno, uključujući korišćenje bicikla za prevoz.
Vežbanje više praktikuju muškaraci nego žene, mlađi nego stariji i obrazovaniji od manje obrazovanih.
 
Statistička služba EU objavila je da je udeo onih koji vežbaju barem dva i po sata nedeljno kod muškaraca 34,5 odsto, a kod žena 25,6 odsto.
 
Takođe se udeo onih koji se bave fizičkim aktivniostima smanjuje sa godinama, ali se povećava sa nivoom obrazovanja.
 
Na nivou EU, 40,5 odsto visokoobrazovanih ljudi troši dva i po sata svake nedelje na fizičke aktivnosti prema 19 odsto onih sa nižim nivoom obrazovanja.
 
Dva i po sata umerenih fizičkih aktivnosti nedeljno je minimum za odrasle (18 i više godina) koji preporučuje Svetska zdravstvena organizacija. Najmanje dva i po sata nedeljno vežba 54 odsto Finaca, po 53 odsto Danaca i Šveđana, 50 odsto Austrijanaca i 47 odsto Nemaca.
 
Istovremeno to vreme na fizičke aktivnosti potroši samo 7,5 odsto Rumuna i devet odsto Bugara, pokazali su Evrostatovi konačni podaci za 2014. godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin