Ruskinje iznajmljuju skupe poklone za 8. mart

Dan žena se tradicionalno proslavlja u svetu, ali je značaj ovog praznika najizraženiji u bivšim socijalističkim zemljama.

Tako su i Ruskinje ove godine proslavile 8. mart, ali sa jednom novinom. Naime, sada im je omogućeno da putem agencije iznajme sebi skupe poklone, s kojima se mogu uslikati i postaviti te slike na svoje društvene mreže.

Ako vam momak nema novca, a vi pritom želite da izazovete zavist kod svojih prijateljica, a da pritom ne potrošite mnogo novca, onda je iznajmljivanje skupih poklona najbolje rešenje. Jedna agencija iz Moskve je shvatila da je tu pravi izvor zarade i posao uglavnom ugovaraju putem interneta. Iako kriju, mnoge Ruskinje koriste usluge ove agencije, bilo da im donesu buket na posao ili da iznajme skupocene stvari da bi se uslikale.

"Ako vaš momak nema novca da vam kupi 101 ružu ili skupe poklone, a vi želite da impresionirate svoje prijateljice, onda je ovo idealna prilika za vas. Ruže vam donosimo na adresu koju želite, a onda imate 10 minuta da se uslikate sa njima", stoji u reklami ove agencije iz Moskve.

Kao idejni tvorac ove vrste usluge predstavlja se svojevrsni Eugen, koji kaže da je na ovu ideju došao kada je u jednom kafiću video tri tinejdžerke kako se slikaju sa buketom ruža i to postavljaju na društvene mreže. On dodaje da još mnogi nisu čuli za njegovu agenciju, ali da su komentari onih koji su koristili njihove usluge krajnje pozitivni. Jedini problem jeste što se pokloni mogu iznajmiti samo ako živite u Moskvi, jer se ne dostavljaju u druge ruske gradove.

Inače, Eugen kaže da su njegovu ideju iskopirali mnogi, tako da sada ima više njih koji iznajmljuju skupocene poklone.

Pored impresivnih buketa ruža, Eugen kaže da svojim klijentkinjama nudi i šansu da se uslikaju sa muškim manekenima kako bi impresionirale svoje drugarice. Međutim, jedini uslov jeste da se manekenu ne vidi lice.

Pored ruža i manekena, Eugen u svojoj ponudi ima i brojne skupocene poklone. Na primer, Ruskinje mogu iznajmiti najskuplje boce šampanjca ili nakit. Iznajmljivanje buketa od 101 ruže košta 17 dolara, a ako devojkama nije dovoljno deset minuta da bi se islikale, svakih dodatnih deset minuta se naplaćuje sedam dolara. Ipak, među najpopularnijim predmetima koji se iznajmljuju su skupocene dizajnerske torbe modnih kuća "Gucci", "Chanel" ili "Dolce&Gabana". Zanimljivo, ali devojke iznajmljuju i prazne vrećice sa logom "Armanija" ili "Tiffany & Co." kako bi se mogle pohvaliti pred prijateljicama.

Iako je Eugen ovu ponudu prilagodio Danu žena, kaže da je i nakon 8. marta nastavio sa sličnim ponudama.

"Naravno, ima i drugih dana kada bi žene poželele da iznajme skupocene poklone. Na primer, ako im se približava godišnjica veze, a njihovi momci nemaju novca, ovo je idealna prilika za njih", kaže Eugen.

Komentari na ruskim društvenim mrežama su podeljeni. Jedni smatraju da je ovo glup i patetičan potez očajnica, dok drugi komentarišu da ovo nije loš način brze zarade, jer zarađujete na ljudskoj taštini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.