VIDEO: Stari irački tenk krio zlato vredno 2,4 miliona dolara

Nik Mid je trampio dva vozila vredna 37.000 dolara za tenk "tip 69", koji je pripadao iračkoj vojsci tokom vladavine Sadama Huseina.
Svakako je već bio veoma zadovoljan kupljenim tenkom, a zatim je u njemu našao pet zlatnih poluga vrednih 2,4 miliona dolara.
 
Mid vodi radionicu za restauraciju starih vojnih vozila. U svojoj kolekciji ih ima oko 150, a često ih izdaje za različite namene.
 
Čim je njegovo najnovije vozilo stiglo, odmah se bacio na posao. Kada je počeo da sa njega skida delove kako bi utvrdio tačno stanje šasije, primetio je da se nešto nalazi u jednom od rezervoara za gorivo. Na njegovo veliko iznenađenje, to nešto bilo je pet zlatnih poluga. 
 
Mid veruje da je to deo zlata koje su iračke snage pokrale iz Kuvajta 1990. godine. Tenk, kineski "tip 69" (pravljen na osnovu sovjetskog T-54) zarobile su britanske trupe i prenele ga u Veliku Britaniju.
 
"Mora da su isekli rupu u rezervoaru i kroz nju nabili poluge", rekao je Mid, koji je sve predao policiji. Uprkos tome što više neće videti zlato, kaže da "i dalje ima svoj prelepi tenk".
 
 
Irak je 1991. godine vratio Kuvajtu 3.216 poluga koje je vojska Sadama Huseina ukrala tokom sedmomesečne okupacije Kuvajta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin