Kina planira da ima najveći nacionalni park na svetu

Kina planira da pretvori plato Ćinghaj-Tibet i okolne planine u najveći svetski nacionalni park, sudeći prema članku "South China Morning Posta".
Kina planira da ima najveći nacionalni park na svetu
Foto: 021

Naučnici uključeni u planiranje ističu kako će nacionalni park pokriti veliki deo Autonomne regije Tibet i pokrajine Ćinghaj na jugozapadu Kine s ukupnom površinom od 2,5 miliona kilometara kvadratnih, sudeći prema navedenom članku.

Tim potezom novi nacionalni park će na prvom mestu zameniti Nacionalni park Severozapadni Grenland koji je dosad bio najveći na svetu.

Razna ispitivanja, koje će uključivati naučnike iz Kine, Nepala i Pakistana, biće pokrenuta širom navedene regije te se u navedenom članku takođe spominje kako će ispitivanja na najvišim tačkama planete svakako biti najveći izazovi u stvaranju tog nacionalnog parka.

"South China Morning Post" takođe ističe kako postoje brojna pitanja u vezi sa izvodivošću uspostavljanja jednog takvog velikog parka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin