VIDEO: Odsekla šaku dečaku jer je tražio platu

Jednom pakistanskom dečaku, žena kod koje je zaposlen odsekla je šaku kako bi ga "naučila lekciju" jer je tražio platu.
Trinaestogodišnji Irfan iz Šeikhupura radio je kod Šafkat Bibi za platu od 3.000 rupija (oko 40 evra) na poslovima hranjenja stoka i održavanja njene kuće. Kada je dečak zatražio da mu isplati novac, ona mu je odsekla desnu šaku mašinom za sečenje stočne hrane. 
 
Dečakova majka je rekla da je njenom sinu odsečena šaka kako bi naučio lekciju da ne traži platu ukoliko nije završio svoj posao. Dečak je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. 
 
Lokalna policija je prvobitno odbila da primi prijavu protiv Šafkat Bibi. Međutim, dečakova majka se obratila višim organima, a incident je navodno privukao pažnju Šahbaza Šarifa, glavnog ministra Pundžaba. On je tražio policijski izveštaj zbog tog incidenta i njihove neaktivnosti, navodeći da se sa počiniocima mora postupiti u skladu sa zakonom. 
 
Deset dana posle incidenta, slučaj je konačno pokrenut. Predsednik vrhovnog suda Pakistana Mian Sakib Nisar preuzeo je slučaj, zahtevajući da policija Pandžaba podnese izveštaj o tome u narednih 48 sati. 
 
Prema podacima koje ima američka vlada, tri četvrtine dece starosti od 10 do 14 godina u Pakistanu radi u poljoprivredi.
 
  • JOJ

    13.05.2017 10:10
    JOJ
    Uzas kavi ljudi sve ne zve na planeti...
    Gori smo od zivotinja!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin