Kako nastaju psihopate?

Iako je do sada sprovedeno mnogo istraživanja o psihopatama, naučnici su rešili da odu korak dalje. Njihova namera bila je da otkriju šta stvara psihopatu.
Kako nastaju psihopate?
Foto: Pixabay
Poznato je da su ovakve osobe nemaju osećaj empatije, što vodi laganju, a u ekstremnim slučajevima i nasilju. Takođe, imaju tendenciju da manipulišu ljudima bez ikakvog osećaja krivice u cilju ostvarivanja sopstvenih interesa. 
 
I dok neki tvrde da se psihopata postaje rođenjem, novija istraživanja pokazala su da psihopate stvara vaspitanje. 
 
Istraživači sa norveškog Univerziteta za nauku i tehnologiju sproveli su analizu svih objavljenih istraživanja u poslednjih 30 godina. Ispostavilo se da svaka studija pokazuje da profil psihopate ima svoju pozadinu, tačnije, da je reč o psihičkom ili fizičkom zlostavljanju. 
 
"U navedenim opisima slučajeva ispostavilo se da su takve osobe imale potrebu za bliskim odnosima i da im je stalo. U isto vreme, svesni su da je nemoguće da takav odnos i ostvare", naveli su naučnici. 
 
Zapravo, problem se krije u vaspitanju, tj. odnosu kakav su roditelji imali sa njima. 
 
"Ili su živeli u porodici u kojoj niko za njih nije mario ili su bili pod totalnom kontrolom svojih roditelja", dodali su.
  • nsss

    02.06.2017 07:08
    nss
    uclane se u naprednjake
  • Pedja

    02.06.2017 00:08
    Biologija je to odavno objasnila.Dakle,uzmes slobodne radikale ...
  • Dr.

    01.06.2017 13:38
    Evo kako
    Narod ih izabere, na takozvanim slobodnim i demokratskim izborima,
    i da im opštu podršku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".