Entoni Burdejn: Ovo jelo će biti hit u svetu

U intervjuu za filipinski CNN, slavni kuvar, gastronom i putopisac, Entoni Burdejn predvideo je koje jelo će uskoro biti hit u svetu.

"Sisig je savršeno izbalansiran tako da osvoji srca i umove širom sveta", rekao je Bordejn. "Mislim da ćemo lako ubediti ljude da ne traže dalje od sisiga. Navući će se na njega."

Ali šta je sisig?

Sisig je jelo od svinjetine, pirinča i jajeta i jedno je od omiljenih barskih jela u Filipinima.

"Sisig je propržena svinjska obrazina, uši, brizle i njuška", objašnjava Filipe Garsesto, menadžer poznatog restorana Maharika u Njujorku. "Iseckate meso, skuvate ga, ispečete na roštilju, ispržite i servirate vrelo sa sirovim jajetom preko. Tradicionalno se servira sa pirinčem s belim lukom i jede u baru uz neko alkoholno piće."

Jelo je nastalo tako što su američki vojnici na Filipinima bacali delove svinjetine koji im se nisu sviđali. Gladni Filipinci nisu dozvoljavali da bilo šta propadne i od svega što su pronalazili i dobijali od hrane, stvarali su kreativna jela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin