Hotel nalaže jevrejskim gostima tuširanje pre ulaska u bazen

Švajcarska kancelarija za turizam je danas izrazila žaljenje zbog "nesrećnog" incidenta u kome je jedan hotel u švajcarskim Alpima postavio natpis kojim jevrejskim gostima nalaže tuširanje pre ulaska u bazen.
Jevrejska organizacija "Sajmon Vizenthal centar" odmah je pozvala na zatvaranje hotela "Aparthaus Paradies" u švajcarskom selu Arosa, a zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je zatražila "pravdu".
 
Portparol švajcarske Kancelarije za turizam Markus Berger je takav natpis nazvao "neprihvatljivim", navodeći da je on uklonjen i da je rukovodstvo hotela uputilo izvinjenje.
 
"Za naše jevrejske goste, žene, muškarce i decu, molimo vas da se istuširate pre ulaska u bazen. Ako prekršite propise, biću primoran da vam zabranim pristup bazenu", navodi se u obaveštenju postavljenom pored hotelskog bazena.
 
U drugom obaveštenju, postavljenom u kuhinji, data je instrukcija jevrejskim gostima da jedino mogu da pristupe frižideru između 10 i 11 časova ujutru i između 4.30 i 5.30 sati popodne.
 
"Nadam se da razumete da naš tim ne voli da bude uznemiravan stalno", dodaje se.
 
Ova priča je brzo preplavila društvene mreže i objavljena je u većini izraelskih listova, što je izazvalo oštre reakcije izraelskih zvaničnika. Zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je incident opisala "kao čin antisemitizma i to najgore vrste".
  • White Power

    17.08.2017 10:23
    Pride
    @hihihehehuhu
    Samo ti smeško čupkaj svoje spojene obrve i ponosi se arbanaškim poreklom.
    Možda dobaciš do neke druge gomile.
  • hahaha

    16.08.2017 15:40
    Komentari su pisancija. Najsmesnije je kad se srbalji trpaju u nadrasu, pa jos kad se furaju na nacisiticke fazone, a nacisti srbe zajedno sa ciganima i jevrejima trpali na ista mesta. Ne zna se ko je smesniji, ovaj "white power" sto su mu se obrve spojile od turskih gena, a za tri dana na moru mu se koza ne razlikuje od africke, ili ova gradjanka sto je grad na slici videla, a sto joj je upravo orjentalni bliskoistocni momenat naznaka super-rase, a na svojim brojnim gradjanskim susretima je videla sve nemce i engleze i svi su joj ruzni. Cirkus. Savladajte se ljudi, nikom niste vazni i nikog ne zanima.
  • ex chapman

    16.08.2017 12:32
    Monty Python
    ovo kao da je amatersko izvođenje nekog Monty Python skeča. sa sve "indijanskim engleskim" koji odaje "visok" stepen obrazovanja autora natpisa. MAESTRALNO :)
    a još je spektakulranije da se ne može pristupiti tom hotelu na booking i tripadvisor. MOSAD? (hvala Nedeljko :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin