Selfi Saudijca i njegove žene za volanom izazvao rasprave na internetu

Saudijski kralj Salman pre nekoliko dana napokon je ženama dopustio da polažu za vozačku dozvolu i time napravio veliki korak prema izjednačavanju prava žena u strogoj muslimanskoj zemlji.
Faisal BaDughaish odlučio je da pripremi suprugu. Na privatnom parkingu, "na siguran i legalan način", pokazao joj je osnove vožnje, a sve to ovekovečio selfijem.
 
Njegova objava vrlo brzo je postala viralna, a reakcije su pokazale koliko je tema delikatna. Osim žene za volanom, mnogi su Faisalu zamerili i to što je pokazao ženino lice.
 
"Ne osećaš li se posramljeno ili da bi trebalo da je zaštitiš kad objavljuješ ovakve slike? Srami se", samo je neka od negativnih reakcija.
 
Međutim, njegova objava mnoge je podstakla da se ohrabre i najave slično, ali i otkrila neke porodične razmirice. 
 
"Sin će me sutra učiti da vozim, iako moj muž to ne odobrava", napisala je jedna žena.
 
Novi zakon na snagu će stupiti u junu sledeće godine.
  • žena

    08.10.2017 20:38
    21. vek. Dobro su se setili. Kakva odvratna rupetina od zemlje
  • Kaćanka

    08.10.2017 18:53
    Osmeh ovog momka kao terapija!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".