Biciklisti krenuli iz Beograda do Istanbula

Četvoro biciklista iz Srbije i Turske krenuli su s Kalemegdana na putovanje do Istanbula.
Put će preći u devet etapa: Beograd-Srebrno jezero, Srebrno jezero-Zaječar, Zaječar-Pirot, Pirot-Sofija, Sofija-Pazardžik, Pazardžik-Haskovo, Haskovo-Edirne, Edirne-Čorlu, Čorlu-Istanbul. 
 
Četvoro biciklista iz Srbije i Turske krenulo je od Stambol kapije na Kalemegdanu na putovanje do Beogradske kapije u Istanbulu, povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj, koja je planirana za 7. maj,
 
Sponzori putovanja Ouzhana Ermiša, Muhameda Alija Uuza, Aleksandra Mijatovića i Milice Rakić su istanbulska opština Fatih i turska fabrika bicikala "Salkano" (Salcano). 
 
"Potrudićemo se da ih (predsednike Srbije i Turske) dočekamo na najlepši mogući način, pozitivni i nasmejani i biće nam vrlo drago sto imamo takvu čast i priliku da ih dočekamo", rekla je Rakićeva za Tanjug. 
 
Kako je istakla, njen motiv da krene na ovaj put je spajanje dve države, Srbije i Turske, spajanje Istanbula i Beograda i "sklapanje novih prijateljstava i druženje na dva točka". Put dug 1.200 kilometara trajaće devet dana, a biciklisti će dnevno između 100 i 160 kilometara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin