Mlada odustala od udaje, jer mladoženja nema toalet

Neimenovana mlada iz Indije raskinula je veridbu i odustala od udaje, nakon što je saznala da njen, sad već bivši, izabranik nije napravio kupatilo u zajedničkom domu kao što je obećao.

Kako prenosi "Indenpendent", mlada iz Indije nije mogla da oprosti ovaj propust i odlučila je da odustane od ceremonije dan pred venčanje i to sve zbog kupatila.

Dvadesetpetogodišnja devojka imala je ugovoren brak uz pomoć jedne nevladine organizacije sa momkom iz Južne Indije. Porodica devojke je stala je na njenu stranu. Kada je nevladina organizacija saznala šta se dogodilo, ponudili su devojci drugog muškarca koji već ima sagrađen toalet u svom domu i ona je pristala.

Prema statistici iz 2014. godine, preko 130 miliona domaćinstava u Indiji nema toalet u kući. Početkom 2011. godine pokrenuta je kampanja "Pravo na uriniranje" u Mumbaiju, jer postoji preko 10.000 javnih WC-a, neki se plaćaju, neki ne, ali samo 37 odsto njih dozvoljava ženama da obave malu nuždu. Većina javnih WC-a je besplatna za muškarce.

Ministar obrazovanja Vinod Tavde izrazio je svoju zabrinutost pre dve godine, kada je shvatio da veliki broj devojaka koje žive u ruralnim krajevima napuštaju škole jer ne mogu da koriste WC, a neke od njih su imale probleme sa bubrezima i urinarne infekcije zato što su izbegavale da piju vodu.

Autor: B92

  • Huncut

    20.04.2016 17:10
    Pa naravno, bravo mlada. Mora se negde i zaplahnuti...
  • Васкрсије

    20.04.2016 16:57
    Зашто смо ми сада ово морали да знамо?
  • b

    20.04.2016 16:17
    molim vas da ne prenosite vesti iz indije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.